DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs pateicas par Kanādas neatsveramo ieguldījumu Latvijas drošībā

FOTO: Evija Trifanova, LETA

2023. gada 9. novembrī notika ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa iepazīšanās tikšanās ar Kanādas vēstnieku Latvijā Braienu Svorku (Brian Szwarc). Tikšanās laikā ārlietu ministrs un vēstnieks pārrunāja divpusējās sadarbības un ārpolitikas aktualitātes un drošības situāciju reģionā un pasaulē, tostarp atbalstu Ukrainai pret Krievijas pilna mēroga agresiju un notikumu attīstību Tuvajos Austrumos.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka Latvija un Kanāda ir līdzīgi domājošas valstis un attiecību pamatā ir sadarbība Eiroatlantiskajā telpā, vienota izpratne par vērtībām, starptautiskos noteikumos balstītu kārtību un daudzpusējās sadarbības lomu globālu jautājumu risināšanā.

Ministrs pateicās Kanādai par tās neatsveramo ieguldījumu Latvijas drošībā un aizsardzībā. Īpaši tika izcelta NATO klātbūtnes paplašināšana un virzība kaujas spējīgas brigādes izveidē, kas ir būtisks Latvijas un reģiona drošības garants un spēcīgs politisks apliecinājums sabiedroto solidaritātei.

Sarunu partneri apsprieda arī situāciju uz Latvijas ārējās robežas un ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas, tostarp augsto tehnoloģiju un militārās industrijas jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI