DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Uzņēmumi un organizācijas aicināti atbalstīt NVO ar pakalpojumiem, pieredzi un resursiem

FOTO: Publicitātes foto

Programma “ASNS” pilsoniskās sabiedrības izaugsmei apvieno nevalstiskās organizācijas (NVO), kas meklē atbalstu sabiedrībai nozīmīgu iniciatīvu īstenošanā, kā arī uzņēmumus un organizācijas,  kas vēlas ar saviem resursiem piedalīties šo organizāciju stiprināšanā un iniciatīvu īstenošanā. Šobrīd programmā jau ir reģistrējusies 72 organizācijas un privātpersonas, kas vai nu piedāvā, vai meklē atbalstu mērķu īstenošanā.

Kristīne Zonberga, Latvijas Pilsoniskās alianses (LPA) direktore, uzsver, ka “ASNS” programma ir būtiska pilsoniskās sabiedrības attīstībai Latvijā. "Pilsoniskā sabiedrība ir būtisks spēks sabiedrības izaugsmei, vērtību un iesaistes procesos.  Tomēr nevalstiskā sektora organizācijas mēdz saskarties ar resursu trūkumu – sākot ar mēbelēm vai tehniku birojam, beidzot ar zināšanām vai nepieciešamo pieredzi organizācijas mērķu īstenošanai. “ASNS” piedāvā iespēju uzņēmumiem un organizācijām apvienoties vienā platformā, palīdzot pilsoniskajai sabiedrībai augt un attīstīties,”.

Programma “ASNS” apvieno biedrības un nodibinājumus, kam nepieciešams atbalsts, un iestādes, uzņēmumus, profesionāļus, kas ir gatavi dalīties ar saviem resursiem, kas tiem pieder – sākot no zināšanām, beidzot ar mantām. Programma paredz atbalstu sniegšanu nevalstiskajām organizācijām cilvēkresursu un zināšanu resursu piesaistē, piemēram, nodrošinot juristu un citu ekspertu pieejamību, kā arī materiālo ziedojumu piesaistē (piemēram, lietotu mēbeļu, biroja aprīkojuma), kas vienlaikus veicina ilgtspējīgus un videi draudzīgus principus.

Šobrīd programmā jau reģistrējušies uzņēmumi, kas nevalstiskajām organizācijām piedāvā mājaslapu izveidi, apmācības grāmatvedībā, projektu rakstīšanā, telpu nomu, psihologu konsultācijas, digitāla satura izvedi, juridiskās konsultācijas, datortehniku, un vēl daudz citu resursu. Dalībai programmā iespējams reģistrēties platformā asns.nvo.lv.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Latvijas Pilsoniskā alianse (LPA) ir neatkarīga jumta nevalstiskā organizācija pilsoniskās sabiedrības un demokrātijas stiprināšanas jomā. LPA misija ir pārstāvēt pilsoniskās sabiedrības, tai skaitā biedrību un nodibinājumu kopējās intereses, kas balstītas uz demokrātijas pamatbrīvībām un cilvēktiesībām. LPA apvieno vairāk nekā 140 biedrus, kas kopumā aptver aptuveni 70 000 privātpersonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI