DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valdība un ārvalstu investori diskutēs par aktuālajiem jautājumiem investīciju vidē Latvijā

Piektdien, 3. novembrī, notiks 27. Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) augsta līmeņa sanāksme. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta cilvēkkapitāla jautājumiem, birokrātijas mazināšanai, datiem un to izmantošanai, kā arī zaļajiem iepirkumiem.

Tiekoties ar ārvalstu investoru padomes locekļiem, valdības pārstāvji informēs par aizvadītajā gadā paveikto investīciju vides uzlabošanā un ieskicēs paredzamās aktivitātes nākotnē.

Joprojām aktuāls temats ir administratīvā sloga mazināšana, tostarp procesu digitalizēšana, automatizācija un centralizēta valsts pārvaldes datu aprite un pārvaldība. Tāpat diskusijās tiks runāts par darbaspēka pieejamību un kvalifikāciju, kā arī labas pārvaldības jautājumiem. Sarunās plānots apspriest arī paveikto un plānoto ēnu ekonomikas mazināšanā, tādējādi veicinot interesi investēt Latvijas tautsaimniecībā.  Tiks apspriesta arī videi draudzīgu iepirkumu sekmēšana.

Sanāksmes laikā ar investoriem tiks runāts arī par nodokļu politikas izaicinājumiem un iespējām veicināt ekonomikas izaugsmi.

Saskaņā ar Latvijas Bankas datiem uzkrātās ārvalstu tiešās investīcijas Latvijas ekonomikā turpina pieaugt un šā gada II ceturkšņa beigās tās ir par 9% vairāk nekā pērn, proti, 23,8 miljardi eiro. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra šī gada pirmajos deviņos mēnešos piesaistījusi 37 jaunus investīciju projektus ar kopumā 490 miljonu eiro lielu investīciju apjomu, radot 2230 jaunas darbavietas.

Latvijas valdības un FICIL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999. gada, to mērķis ir nodrošināt strukturētu informācijas un viedokļu apmaiņu starp investoriem un vietējiem politikas veidotājiem, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi un sekmētu ārvalstu investīciju ieplūdi Latvijā. Latvijas valdības un FICIL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augsta līmeņa ierēdņi un FICIL biedru uzņēmumu vadītāji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI