DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Baltijas valstis, Norvēģija, Polija un Somija apliecina nelokāmu solidaritāti Ukrainai

FOTO: Publicitātes foto

26. un 27. oktobrī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts Viļņā, Lietuvā, tiekas ar visu trīs Baltijas valstu, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Ukrainas iekšlietu ministriem un robežapsardzības dienestu priekšniekiem, lai pārrunātu drošības situāciju reģionā, kā arī šā brīža izaicinājumus un iespējamo kopīgo rīcību.

Tikšanās laikā pieņemts valstu kopīgs paziņojums par atbalstu Ukrainas tautai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī gatavību vienoti un solidāri reaģēt uz reģionā pastāvošajiem izaicinājumiem.

Vizītes ietvaros R.Kozlovskis tikās arī ar Ukrainas iekšlietu ministru Ihoru Klimenko. Abi ministri pārrunāja šā brīža situāciju Ukrainā un palīdzību Ukrainai un tās civiliedzīvotājiem.  Ministri divpusējā sarunā apsprieduši Ukrainas iekšlietu dienestu pieredzi kara apstākļos, akcentējot nozīmi pieredzes apmaiņai ar Latvijas iekšlietu dienestiem. Lai turpinātu Ukrainai sniegt nepieciešamo atbalstu, Latvijas Iekšlietu ministrija, Valsts policija (VP), Valsts robežsardze un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) seko līdzi notikumiem Ukrainā un uztur pastāvīgus kontaktus ar Ukrainas valdības institūcijām.

R.Kozlovskis, tiekoties ar I.Klimenko, apstiprināja, ka Latvijas iekšlietu nozares dienesti Ukrainas Valsts policijai nodos bez atlīdzības 12 bezpilota gaisa kuģus (dronus). VP un VUGD nodoto dronu sūtījuma nogādāšanu Ukrainā organizēs VUGD.

R.Kozlovskis, iekšlietu ministrs: “Ukrainas ministram atkārtoti apliecināju nelokāmu un nemainīgu Latvijas valdības un iekšlietu dienestu atbalstu karā pret agresoru tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Ukrainas uzvara cīņā pret Krievijas agresiju ir Latvijas un visas Eiropas drošības interesēs.”

Kopumā divu dienu vizītē īpaša uzmanība tiek pievērsta tādiem jautājumiem kā hibrīddraudi, robežu drošība, migrācija, kritiskās infrastruktūras aizsardzība, kā arī palīdzība un atbalsts Ukrainai un Ukrainas civiliedzīvotājiem. 

Vizītes sākumā R.Kozlovskis ar Lietuvas iekšlietu ministri Agni Bilotaiti parakstīja Saprašanās memorandu par Latvijas un Lietuvas sadarbību cīņā pret nelegālo migrāciju. Memorands paredz stiprināt sadarbību starp abu valstu policijas un robežapsardzības dienestiem, izveidojot vienotus saziņas kanālus rīcības koordinācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI