DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
2
2

Konference “Latviešu valoda Eiropas Savienībā – valodas kvalitātes aspekti”

2023. gada 10. novembrī Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāts sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Valsts valodas centru un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā organizē konferenci “Latviešu valoda Eiropas Savienībā – valodas kvalitātes aspekti”. Šī būs sešpadsmitā ikgadējā aktuāliem Eiropas Savienības tulkošanas jautājumiem veltītā konference, kas pēc trīs gadu pārtraukuma pilnībā norisināsies klātienē.

Konferencē Eiropas Savienības un Latvijas tulkošanas nozares pārstāvji un citi speciālisti diskutēs par valodas kvalitātes aspektiem Eiropas Savienības un Latvijas iestāžu sagatavotos tekstos, tostarp par savstarpējo sadarbību tiesību aktu labošanā, ārštata tulkotāju ieguldījuma nozīmi un pienācīga kvalitātes līmeņa noturēšanu ierobežotu resursu apstākļos.

Plānots, ka konferenci atklās Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre.

Konferences programmu lūdzam skatīt pielikumā. Izmaiņu gadījumā Jums tiks nosūtīta aktuālā programmas versija.

Aicinām jūs apmeklēt konferenci “Latviešu valoda Eiropas Savienībā – valodas kvalitātes aspekti”,  līdz š.g. 6. novembrim piesakot savu dalību, nosūtot savu vārdu, uzvārdu, organizācijas nosaukumu un e-pasta adresi: konference@mfa.gov.lv.

Konferences tiešraide būs pieejama arī ikvienam interesentam Ārlietu ministrijas Facebook kontā un MFA.GOV.LV.

P.S. Lūdzam Jūs pieteikties dalībai konferencē atbildīgi un laikus, jo dalībnieku skaits ir ierobežots. Lūdzam arī informēt par dalības atteikumu, ja esat pieteikušies, bet nevarēsiet ierasties.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI