DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VDD informē cilvēku masveida pulcēšanās objektu pārstāvjus par pretterorisma jautājumiem

Valsts drošības dienests (VDD) piektdien, 20. oktobrī, cilvēku masveida pulcēšanās objektu pārstāvjiem rīkoja informatīvu semināru par pretterorisma jautājumiem.

Šādus seminārus gan valsts, gan privātā sektora terorisma riska objektu pārstāvjiem VDD organizē regulāri. Semināru mērķis ir nodrošināt objektu personāla informētību par veicamajiem pasākumiem terorisma risku mazināšanai un pareizu rīcību potenciālu terorisma draudu vai notikuša terora akta gadījumā.

VDD pretterorisma eksperti piektdien Rīgā notikušajā seminārā objektu pārstāvjiem sniedza informāciju par aktuālajām terorisma draudu tendencēm Eiropā un Latvijā izveidoto terorisma draudu līmeņu sistēmu. Semināra dalībniekiem tika sniegtas prezentācijas par cilvēku masveida pulcēšanās objektu fizisko drošību veidojošiem elementiem un ietekmējošiem faktoriem, kā arī pareizu rīcību teroristu radīta apdraudējuma gadījumā. Klātesošie tika informēti arī par nepieciešamo rīcību, ja e-pasta vēstulē vai citā veidā saņemti spridzināšanas draudi. 

Seminārā piedalījās Latvijas lielāko tirdzniecības centru, izklaides un kultūras objektu pārstāvji, kā arī šādiem objektiem apsardzes pakalpojumus nodrošinošo uzņēmumu pārstāvji. Kopumā seminārā piedalījās 27 objektu pārstāvji.

Šogad VDD jau ir organizējis deviņus informatīvus seminārus terorisma riska objektu personālam. Astoņi no tiem tika organizēti kritiskās infrastruktūras objektu personālam, no kuriem pēdējais notika 12. oktobrī. Savukārt viens informatīvs seminārs par pretterorisma jautājumiem šā gada 6. martā tika organizēts konkrēta cilvēku masveida pulcēšanās objekta personālam.

Papildus informatīvajiem semināriem VDD turpina veikt arī terorisma riska objektu apsekošanu, vērtējot objektu drošības režīmu un nepieciešamības gadījumā sniedzot rekomendācijas drošības pasākumu pilnveidošanai. Šogad dienesta pretterorisma eksperti apsekojuši kopumā 70 terorisma riska objektus, no kuriem 48 bija kritiskās infrastruktūras objekti, savukārt 22 – cilvēku masveida pulcēšanās objekti.   

VDD informē, ka patlaban terorisma draudu līmenis Latvijā ir zems un dienesta rīcībā esošā informācija neliecina par nepieciešamību to tuvākajā laikā paaugstināt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI