DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Jaunjelgavā gājuši bojā divi cilvēki

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 20. oktobra plkst. 6.30 līdz 23. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 149 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 82 uz glābšanas darbiem, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 22.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Gaujienas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega dīvāns 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 12 cilvēki. Plkst. 00.22 degšana tika likvidēta.

Plkst. 20.58 saņemts izsaukums uz Slokas ielu Rīgā, kur bija avarējusi vieglā automašīna. Viens cilvēks izkļuva no automašīnas pirms VUGD ierašanās, savukārt vienam cilvēkam ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja izkļūt no automašīnas. Abi cietušie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) dienesta mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un plkst. 21.50 darbu notikumā noslēdza.

Vienos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur no dīķa izcēla bojāgājušo, kuru nodeva pašvaldības policijas darbiniekiem. Divos pēcpusdienā darbs notikumā tika noslēgts.

Naktī uz svētdienu plkst. 01.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Jaunjelgavu, kur ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu daudzdzīvokļu ēka pilnā 200 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no uguns izplatības nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju un koka šķūni. No blakus esošās ēkas evakuējās seši cilvēki. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, dzīvojamā mājā atrasti divi bojāgājušie. Plkst. 11.21 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien Plkst. 22.38 saņemts izsaukums uz Valmieras novada Brenguļu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts 200 m2 platībā un mansardstāvs 50 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 13 cilvēki. Plkst. 07.15 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 20.48 VUGD saņēma izsaukumu Kuldīgā, kur vieglā automašīna iebraukusi grāvī ar ūdeni. Pirms VUGD ierašanās no automašīnas saviem spēkiem izkļuva divi cilvēki, bet vienu cilvēku, caur automašīnas logu, izglāba ugunsdzēsēji glābēji. Ar troses palīdzību automašīna tika izcelta no grāvja un plkst. 21.27 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 16.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Kalvenes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā bija iesaistītas trīs vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vienas vieglās automašīnas atbrīvoja divus cilvēkus, no kuriem viens cilvēks nodots NMPD mediķiem, bet otram cilvēkam mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 18.07 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Naktī uz sestdienu plkst. 03.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Prodes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā bija avarējis mikroautobuss un tajā atradās iespiests cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, cilvēku atbrīvoja un nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 4.06 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Piektdien no rīta, plkst. 08.25, VUGD saņēma izsaukumu uz Mātera ielu Jelgavā, kur divstāvu sabiedriskā ēkā dega mēbele 2 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 50 cilvēki un liesmas nodzēstas ar ugunsdzēsības aparāta palīdzību. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un izvēdināja telpas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI