DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Kaspars Briškens Rīgā tiksies ar Baltijas valstu transporta ministriem

FOTO: Publicitātes foto

Piektdien, 20. oktobrī, pēc satiksmes ministra Kaspara Briškena iniciatīvas notiks Baltijas valstu transporta ministru tikšanās ar Igaunijas klimata ministra Kirstena Mihala (Kristen Michal) un Lietuvas transporta un komunikāciju ministra Mariusa Skodi (Marius Skuodis)piedalīšanos.

Tikšanās laikā paredzēts pārrunāt aktuālos jautājumus Rail Baltica projekta efektīvas virzībai, vienoties par kopīgu redzējumu Eiropas Savienības transporta jautājumos, tostarp attiecībā uz TEN-T regulas un daudzgadu finanšu ietvara pārskatīšanu. Plānots diskutēt arī par pasažieru pārvadājumu tālāku attīstību starp Baltijas valstu galvaspilsētām un vienoties par nepieciešamajām darbībām Ukrainas graudu tranzīta caur Baltijas ostām veicināšanā, kā arī pārrunāt citus trīspusējās sadarbības jautājumus.

Rail Baltica kontekstā ministrs akcentēs nepieciešamību atgriezties pie ciešākas Baltijas valstu savstarpējās sadarbības, tostarp stiprinot starptautiskā kopuzņēmuma RB Rail AS lomu projekta ieviešanā un nacionālo ieviesēju darba pārraudzībā. “Rail Baltica nav tikai Igaunijas, Latvijas vai Lietuvas projekts – tas ir visas Baltijas projekts. Tā ir vīzija par vienotu Baltijas un Eiropas savienojamības mugurkaulu, ekonomiskās attīstības koridoru un drošības balstu. Tāpēc esmu uzaicinājis Igaunijas klimata un Lietuvas transporta un komunikāciju ministrus uz tikšanos Rīgā, lai pārrunātu projekta tālāko attīstību. Baltijas valstīm ir jāparāda Eiropai, ka mēs spējam realizēt šāda līmeņa projektus, un mēs to izdarīsim, strādājot kopīgi Baltijas un Eiropas interešu vārdā,” uzsver satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Tāpat ministri apspriedīs vienotu gatavošanos Rail Baltica projekta operacionālajai fāzei, tostarp kopīgi organizējot nākotnes dzelzceļa ritošā sastāva nodrošināšanu, pilnvērtīgi izmantojot inovācijas un digitalizācijas sniegtās iespējas. Uzmanības lokā būs starptautiska līgumiskā ietvara izveide Rail Baltica infrastruktūras pārvaldībai, veidojot vienotu saskarsmi ar nākotnes infrastruktūras lietotājiem, pārvadātājiem, investoriem un citām ieinteresētajām pusēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI