DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Armēnijas premjerministrs: Mums stabili jāvirzās uz miera panākšanu ar Azerbaidžānu

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans otrdien Eiropas Parlamenta sēžu zālē Strasbūrā uzrunāja EP deputātus.

Pašinjans savā uzrunā pauda stingru atbalstu demokrātijas principiem, ņemot vērā dažādās krīzes, ar kurām Armēnija ir saskārusies pēdējos gados. Viņš īpaši uzsvēra satricinājumus, ko radījis 2020.–2021. gada karš un konflikts par robežām ar Azerbaidžānu. Viņš iebilda apgalvojumiem, ka pie Armēnijas ciešanām vainojams tās demokrātiskums, uzsverot, ka viņa valsts tiktu paralizēta, zaudētu savu neatkarību un suverenitāti, ja tā nebūtu demokrātiska.

Runājot par Azerbaidžānas neseno uzbrukumu un separātiskā Kalnu Karabahas reģiona atgūšanu, viņš sacīja, ka Baku to darīja, "īstenojot savu ilgstošo etniskās tīrīšanas politiku". Viņš aprakstīja šausminošo humanitāro situāciju, ko radījusi Lačinas koridora ilgstošā blokāde, un izteica asu aizrādījumu Maskavai pēc Azerbaidžānas pēdējās ofensīvas.

"Kad simtiem tūkstošu armēņu bēga no Kalnu Karabahas uz Armēnijas Republiku, mūsu drošības jomas sabiedrotie ne tikai atteicās mums palīdzēt, bet arī publiski aicināja uz varas maiņu Armēnijā, lai gāztu demokrātisko valdību," viņš teica. "Bet Armēnijas tauta apvienojās, lai aizstāvētu savu neatkarību, suverenitāti un demokrātiju, un vēl viena sazvērestība pret mūsu valsti cieta neveiksmi."

Uzrunas atkārtojumu var noskatīties šeit (17.10.2023)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI