DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

SIA “Latvijas Nacionālais sporta centrs” jaunās sporta ēkas – Vieglatlētikas manēžas – spāru svētki

FOTO: Publicitātes foto

Šodien, 13.10.2023., svinīgā pasākumā tika nosvinēti SIA “Latvijas Nacionālā sporta centra” (LNSC) jaunās sporta ēkas – daudzfunkcionālās Vieglatlētikas manēžas – spāru svētki. Daudzfunkcionālā Vieglatlētikas manēža ir ļoti gaidīts projekts, kas nodrošinās pašus modernākos treniņu un sacensību apstākļus gan profesionāliem sportistiem, gan radīs apstākļus un iespēju vispusīgi attīstīt arī bērnu un jauniešu, kā arī paralimpiskā sporta vajadzības.   

Spāru svētku dalībniekus – kolēģus un partnerus, kas saistīti ar ēkas būvniecību, – svētku uzrunās sveica Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, SIA “Latvijas Nacionālais sporta centrs” valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš un AS “UPB” valdes loceklis Uģis Grīnbergs.

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša: “Priecājos, ka arī sarežģītajos laikos valsts radīja iespēju ieguldīt nozīmīgajā sporta infrastruktūras objektā, kurā lielāko finansējuma daļu nodrošina Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Būvniecības temps ir patiesi sportisks, tas līdzinās sprintam, ko novēlu saglabāt līdz pat atklāšanai! Pēc uzbūves manēža kļūs par mūsu sportistu izcilības vietu. Par vietu, kura kā magnēts pievelk mūsu bērnus un jauniešus sporta un fizkultūras aktivitātēm, par vietu, kura vienmēr būtu pilna ne tikai ar sportistiem, bet arī ar līdzjutējiem un skatītājiem.”

Vieglatlētikas manēža tiek būvēta, ievērojot Latvijas un starptautisko profesionālā sporta organizāciju projektēšanas vadlīnijas, un atbilstoši starptautiskās vieglatlētikas asociācijas “World Athletic” noteikumiem, kas ļaus to sertificēt augsta līmeņa sacensību norisei. Būvniecībā tiek ievēroti vides pieejamības standarti, plānošanā iesaistot arī attiecīgo sporta veidu pārstāvjus, lai pēc iespējas racionāli pielāgotu telpas un iekārtas dažādu sporta viedu, tai skaitā paralimpiskā sporta vajadzībām.

Vieglatlētikas manēža primāri būs paredzēta vieglatlētikas disciplīnu treniņiem un sacensībām, savukārt ārpus vieglatlētikas treniņu laikiem – komandu sporta veidu, tostarp volejbola, florbola, handbola un futzāla, treniņiem un sacensībām. Manēžā būs trenažieru zāle, kā arī plašas sportistu, treneru un tiesnešu ģērbtuves, masāžas telpas, sauna, sportistu atpūtas telpas, pirmās palīdzības un dopinga kontroles telpas, sacensību organizatoru telpas un sporta inventāra uzglabāšanas telpas. Skatītāju ērtībai tiks nodrošinātas tribīnes, kuru izvietojumu būs iespējams mainīt atkarībā no pasākuma veida ar vairāk nekā 1600 sēdvietu pieejamību. Savukārt ēkas ziemeļu pusē atradīsies bobsleja starta estakāde treniņu vajadzībām.

“Jaunā daudzfunkcionālā vieglatlētikas manēža būs mūsdienīgs un jau sen gaidīts sporta infrastruktūras objekts, kas sevī ietvers mūsdienu laikmetam atbilstošus tehniskos un funkcionālos risinājumus. Vienlaikus manēža sniegs iespēju piedzīvot sportu ikvienam – neatkarīgi no profesionalitātes un vecuma vai ierobežotām pārvietošanās iespējām vai īpašām vajadzībām,” sacīja Daniēls Nātriņš, “Latvijas Nacionālais sporta centrs” valdes priekšsēdētājs. “Ēkas daudzfunkcionalitāte nodrošinās arī apstākļus kultūras pasākumu norisei – koncertiem, izstādēm un dažādiem sarīkojumiem, kā arī tikšanās vietu Latvijas Dziesmu un Deju svētku dalībniekiem. Ar nepacietību un cerību raugāmies uz manēžas nodošanu ekspluatācijā, lai jau nākamā gada sākumā varētu aizvadīt pirmās vieglatlētikas sacensības,” papildināja Daniēls Nātriņš.


Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš sacīja, ka “Latvijas vieglatlētikai šie Spāru svētki ir ļoti ilgi gaidīts un nozīmīgs notikums. Redzot, kā manēžas līnijas rasējumos pārtapušas par taustāmām līnijām dabā, varam teikt, ka vieglatlētu sapnis Rīgā beidzot sāk piepildīties. Paldies ikvienam, kas ir iesaistīts Vieglatlētikas manēžas tapšanā!” “Gribu izteikt cerību, ka jaunā manēža kopā ar pārbūvēto stadionu un vieglatlētikas treniņu laukumu veidos nozīmīgāko vieglatlētikas infrastruktūras kompleksu Latvijā, kurš nodrošinās labus treniņu apstākļus un ļaus atgriezties starptautisko sacensību organizēšanas apritē. Pēc vairāk nekā 25 gadiem varēsim atkal pretendēt uz Pasaules un Eiropas junioru čempionātu rīkošanu Rīgā,” piebilda Arnis Lagzdiņš. “Lai manēža būtu kvalitatīva, mājīga, starptautiskajiem vieglatlētikas standartiem atbilstoša, funkcionāla, droša un vizuāli pievilcīga, bet pats galvenais – lai tā iegūtu sportistu un treneru nedalītu atzinību,” novēlēja Arnis Lagzdiņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI