DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Rīgā tiekas sešu ES dalībvalstu kiberdrošības eksperti

Ceturtdien, 5. oktobrī, Eiropas kiberdrošības mēneša laikā Rīgā norisinājās Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra (ECCC) nacionālo koordinācijas centru (NCC) neformālā sanāksme, kurā tās vadītāji un eksperti no sešām Eiropas Savienības dalībvalstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Luksemburgas, Somijas un Zviedrijas – dalījās ar pieredzi ar kiberdrošības projektu īstenošanu saistītajos jautājumos.

Tāpat sanāksmes laikā tika pārrunātas dalībvalstu un Eiropas Savienības kiberdrošības jomas aktualitātes, NCC tīkla un kiberdrošības kompetenču kopienu izveide un attīstība, kā arī ES programmas “Digitālā Eiropa” projektu un pasākumu īstenošana kiberdrošības un kibernoturības stiprināšanai.

Kā norādīja Aizsardzības ministrijas Eiropas Savienības kiberdrošības jautājumu nodaļas vadītājs Mihails Potapovs: “šāda pieredzes apmaiņa ir ļoti svarīga, lai nodrošinātu saskaņotu un efektīvu rīcību kiberdrošības uzlabošanai un kiberspēju attīstībai visā Eiropas Savienībā.”

Plānots, ka šādas sanāksmes notiks arī turpmāk, gan Latvijā, gan citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Latvijas nacionālo koordinācijas centra (NCC-LV) funkcijas īsteno Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju CERT.LV un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru. Latvijas nacionālais koordinācijas centrs darbojas kā nacionālais kontaktpunkts saziņai ar Eiropas Kiberdrošības kompetenču centru un Eiropas Komisiju. Viens no centra pamatuzdevumiem ir atbalstīt nacionālo kiberdrošības kompetenču kopienu, ko veido valsts un pašvaldību iestādes, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas.

Aizsardzības ministrija aicina ar kiberdrošību saistītās akadēmiskās un pētniecības organizācijas, uzņēmumus, iestādes un pilsoniskās sabiedrības apvienības reģistrēties Latvijas nacionālā koordinācijas centra kiberdrošības kompetenču kopienā.

Plašāka informācija par Latvijas nacionālo koordinācijas centru, kiberdrošības kompetenču kopienu, kā arī par Eiropas kiberdrošības mēneša pasākumiem Latvijā ir pieejama vietnē: https://www.mod.gov.lv/lv/nozares-politika/kiberdrosiba/eccc-nacionalais-koordinacijas-centrs.

Nacionālo koordinācijas centru pārstāvju sanāksme tiek organizēta Eiropas Savienības programmas “Digitālā Eiropa” NCC-LV projekta ietvaros, un to līdzfinansē Eiropas Savienība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI