DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

2023. gada 4. oktobris uz valsts robežas un valsts iekšienē

Trešdien, 4.oktobrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 73 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 10555 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta diviem cilvēkiem, kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 354 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 48 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 34 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī viens Ukrainas pilsonis, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 11 ārzemniekam

Pāternieku  un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti seši Uzbekistānas, divi Ukrainas, viens Krievijas, viens Indijas un viens Amerikas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Ukrainas un Indijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – vienam Latvijas, vienam Krievijas un vienam Marokas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām –  četriem Baltkrievijas, diviem Lietuvas, diviem Kazahstānas, vienam Krievijas, vienam Moldovas un vienam Vācijas pilsonim.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI