DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Rīgā un Valmierā izglābts viens un evakuēti seši cilvēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. oktobra plkst. 6.30 līdz 5. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 49 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājums.

Plkst. 10.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas ielu Rīgā, kur izglītības iestādē bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu ēkas otrajā stāvā dega kabinets 20 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 220 cilvēki. Liesmu izplatīšanās ierobežota plkst. 10.48, bet darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 12.01.

Plkst. 13.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Gaides ielu Valmierā, kur divās blakus esošās neapsaimniekotās ēkās dega atkritumi 30 m2 platībā. No ēkas tika izglābts viens cilvēks.  Plkst. 14.49 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 20.34 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu ielu Rīgā, kur deg divstāvu neapsaimniekota ēka ar koka piebūvi 160 m2 platībā. Divām blakus esošām ēkām siltumstarojuma ietekmē tika bojāti vairāki logi. Ugunsdzēsēji glābēji no netālu esošās dzīvojamās mājas evakuēja sešus cilvēkus, bet no teritorijas evakuēta viena automašīna, kas atradās dažu metru attālumā no degošās ēkas. Plkst. 21.49 liesmu izplatīšanās ierobežota, bet darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 00.15. Dzēšanas darbos bija iesaistīti 29 ugunsdzēsēji glābēji ar pieciem ugunsdzēsības transportlīdzekļiem.

Vakar no rīta ugunsdzēsēji glābēji turpināja likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas. Kopumā saņemti 24 izsaukumi, kuros lielākoties koki bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Mehanizatoru ielā Preiļos koks nokritis uz divām vieglajām automašīnām. Stacijas ielā Ludzā ugunsdzēsēji glābēji no tirdzniecības objekta ēkas jumta demontēja atrautas konstrukcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI