DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima vērtēs bargākus sodus par personas nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai

Saeima ceturtdien, 5.oktobrī, otrajā – galīgajā – lasījumā lems par steidzamiem atzītajiem grozījumiem Krimināllikumā, ar kuriem plānots pastiprināt kriminālatbildību par personas nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Tāpat deputāti rīt lems par jauno Valsts aizsardzības koncepciju. Valsts aizsardzības koncepcija ir uz militāro draudu analīzes pamata sagatavots dokuments, kurā noteikti valsts militārās aizsardzības stratēģiskie pamatprincipi, prioritātes un pasākumi miera, valsts apdraudējuma un kara laikā.

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”. Ar tiem paredzēts nodrošināt informācijas pieejamību par Uzņēmumu reģistrā reģistrēto tiesību subjektu vai personu tiešu un netiešu sasaisti ar personām, uz kurām attiecas starptautiskās, nacionālās vai NATO dalībvalstu sankcijas.

Vēl galīgajā lasījumā deputāti rīt lems par vairāku likumu grozījumiem, kas paredz līdz 2026.gada 31.maijam pagarināt termiņu, līdz kuram iespējams nepiemērot elektroniskās lietas pamatnoteikumus.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt lems arī par grozījumiem, ar kuriem iecerēta standarta e-veidlapu ieviešana paziņojumiem publiskā iepirkuma jomā.

Pirmajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Ceļu satiksmes likumā. Tie paredz palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem.

Deputātiem būs jālemj arī par 15 878 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Bankām nepaaugstināt EURIBOR likmi pagātnē izsniegtiem kredītiem” un  29 905 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām” turpmāko virzību.

Saeima rīt lems, vai izskatīšanai komisijās nodot arī vairākus jaunus likumprojektus, tostarp  grozījumus, kas paredz pastiprināt kriminālatbildību par apvienošanos organizētā grupā ar mērķi veikt pret Latviju vērstu darbību, kā arī spiegošanu. Tāpat deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Sporta likumā. Tie paredz aizliegt Latvijā organizēt komandu sporta spēļu nacionālo vai jauniešu izlases sacensības, kurās piedalās Krievijas vai Baltkrievijas nacionālās izlases zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Saeimas Prezidija apstiprinātajā sēdes darbakārtībā ir iesniegti arī vairāki grozījumi, tostarp Ārlietu komisija lūgusi darbakārtību papildināt, iekļaujot lēmuma projektu par 12 973 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai” turpmāko virzību. Savukārt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi rītdienas sēdes darbakārtībā iekļaut grozījumus, kas paredz, ka darbiniekiem, kuri apsargā valsts robežu pastiprinātā režīmā, varēs noteikt lielāku virsstundu darba laiku nekā patlaban.

Apstiprinātajā sēdes darbakārtībā ir iekļauti 32 jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI