DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Nākotnes darba prasmes jau šodien – bezmaksas seminārs #PanākumuSkola jauniešiem

Ikviens jaunietis ir aicināts apmeklēt #PanākumuSkola bezmaksas semināru, kas norisināsies š.g. 10. oktobrī Biznesa augstskolā Turība vai tiešsaistē.

Kā viens no šī gada pirmajiem lektoriem izziņots jauno mediju un digitālā mārketinga eksperts Artūrs Mednis. Viņa vadītajā lekcijā būs iespēja uzzināt, kā mākslīgais intelekts (AI) nākotnē integrēsies biznesa procesos un savu mērķu sasniegšanā. Dienas ietvaros būs unikāla iespēju iepazīt mākslīgā intelekta pasauli un izprast, kas AI ir šodien un kāpēc mēs par to tik daudz runājam, ar ko šodienas AI atšķiras no visiem līdzšinējiem risinājumiem un kurp mēs kā cilvēce šajā jomā virzāmies. Lekcijas dalībnieki gūs zināšanas un izpratni par AI praktisko rīku (ChatGPT, Midjourney u.c.) iespējām, lai sekotu aktuālajām tendencēm, celtu savu konkurētspēju nākotnes darba tirgū, kā arī efektivizētu savu darbu un ikdienu.

LDDK politikas plānošanas dokumentu eksperts Rihards Blese:

“Laikā, kad demogrāfiskās tendences liek meklēt darba rokas ārpus Latvijas, vairāk kā 1/3 jauniešu nonāk darba tirgū bez iegūtas profesionālās kvalifikācijas vai augstākās izglītības. Tas ir liels zaudējums mūsu tautsaimniecībai, kad ir īpaši augsts pieprasījums pēc vidēja līmeņa profesionāļiem un augsta līmeņa speciālistiem, it īpaši STEM jomā. Lai veiksmīgi spertu savus pirmos karjeras soļus, būtiski iegūt prasmes darba vidē, piemēram, rūpīgi izvēloties savu prakses vietu, iesaistoties brīvprātīgajā darbā vai veidojot savu mācību uzņēmumu, kā arī citos veidos, ko piedāvā gan izglītības iestādes, gan dažādas nevalstiskās organizācijas un uzņēmumi.”

#PanākumuSkola ir LDDK (www.lddk.lv) un Coca-Cola HBC Latvija (https://baltics.coca-colahellenic.com/lv/par-mums/) iniciatīva ar mērķi mazināt jauniešu bezdarbu valstī. Jau septīto gadu pēc kārtas #PanākumuSkola seminārs iedvesmo un palīdz jauniešiem visā Latvijā izvēlēties un saprast savu nākotnes profesiju. Katru gadu vairāki vieslektori semināra laikā dalās ar savu pieredzi un dzīvesstāstu, lai iedvesmotu ikvienu, karjeras gaitas uzsākot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI