DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Uldis Augulis Ukrainas vēstniekam apliecina Latvijas atbalsta Ukrainai konsekventu turpināšanu

Labklājības ministrs Uldis Augulis trešdien, 4. oktobrī, tikās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Kucevolu. 

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Labklājības ministrijas un Ukrainas vēstniecības saziņa ir regulāra un skar plašu jautājumu loku. Arī šoreiz Ukrainas vēstnieks Anatolijs Kucevols tika informēts par dažādiem jautājumiem saistībā ar atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, uzsverot bērnu īpašo situāciju.

Ministrs sarunā akcentēja to, ka Latvija atbalsta un nelokāmi turpinās atbalstīt Ukrainu cīņā pret Krievijas agresīvo karu, uzņemot kara bēgļus un sniedzot visu nepieciešamo palīdzību adaptējoties vietējā sabiedrībā un risinot ar nodarbinātību saistītos jautājumus.

Labklājības ministrs Uldis Augulis: “Latvija turpinās atbalstīt Ukrainas civiliedzīvotājus, kas patvērumu ir atraduši mūsu valstī – nodrošinot gan nodarbinātības atbalstu, sociālos pakalpojumus un palīdzību, gan ārkārtas aizbildniecību vecāku nepavadītiem bērniem.”  

Īpaša uzmanība sarunā tika veltīta jautājumam par atbalstu Ukrainas bērniem. Pašlaik Latvijā uzturas 369 bērni no Ukrainas, kuriem bija Latvijā iecelts ārkārtas aizbildnis, bet kopumā ārkārtas aizbildniecība noteikta 1320 bērniem.

Vēstnieks pateicās par Latvijas atbalstu, ko viņa valsts izjūt katru dienu un nekad neaizmirsīs. Kā uzsvēra vēstnieks, pašlaik Ukrainas viena no prioritātēm ir Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešana un viņu adaptācijas programma, tai skaitā psiholoģiskais atbalsts. Ukraina augsti novērtē Latvijas sniegto atbalstu šajā jautājumā gan no sociāliem, gan tiesiskiem aspektiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI