DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS uzsāk sarunas ar Finanšu ministriju par nākamā gada budžetu un finansējumu pašvaldībām

Trešdien, 4.oktobrī, plkst.11.00 Finanšu ministrijā notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Finanšu ministrijas sarunas par pašvaldību budžetu 2024.gadā un vidējā termiņā.

Sarunas vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un finanšu ministrs Arvils Ašeradens, bet tajās piedalīsies pašvaldību vadītāji, LPS padomnieki un ministrijas pārstāvji. Tikšanās laikā norisināsies diskusija par Ministru kabineta un LPS vienošanās domstarpību protokolu par 2024.gada budžetu un budžeta ietvaru 2024. –2026.gadam, kā arī citiem ar finansējumu saistītiem jautājumiem.

Šis un arī nākamais gads pašvaldībām finanšu jomā būs izaicinājumu pilns, ko rada ne vien minimālās algas celšana, energoresursu sadārdzinājums, inflācija un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu zemākās likmes atalgojuma celšana, bet arī straujš kredītaizņēmumu procentu likmju palielinājums, kā rezultātā ir būtiski pieauguši pašvaldību izdevumi procentu nomaksai.

Nākamās LPS un Finanšu ministrijas sarunas plānotas šī gada 18.oktobrī  plkst. 11:00 Finanšu ministrijā. Savukārt LPS Domes sēde, kurā skatīs Ministru kabineta un LPS vienošanās un domstarpību protokola par 2024.gada budžetu un budžeta ietvaru 2024. – 2026. gadam projektu, paredzēta šī gada 20.oktobrī. Tās laiks un vieta vēl tiks precizēta. Sēdē piedalīsies Ministru prezidente Evika Siliņa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI