DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima uzņem Latvijas pilsonībā uzņēmēju un zinātnieku Kananu Višvanatu

Saeima ceturtdien, 14.septembrī, pieņēma likumu, ar kuru par Latvijas pilsoni atzīst Kananu Višvanatu (Kannan Vishwanatth).

K.Višvanats ir Indijas Republikas pilsonis, kurš ilgstoši darbojas farmācijas nozarē un ir Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) goda mecenāts. K.Višvanats ar Latvijas zinātniekiem iesaistās kopīgos inovatīvos pētniecības projektos, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu zinātnē un tautsaimniecībā. Viņš intelektuāli un finansiāli atbalsta sociālo uzņēmējdarbību, kā arī investē senioru veselības aprūpes centru attīstībā, teikts likumprojekta anotācijā.

“Ņemot vērā, ka K.Višvanats popularizē Latvijas tēlu pasaulē, ir izveidojis un atbalsta vairākus inovatīvus uzņēmumus, sekmē Latvijas konkurētspēju veselības aprūpes, farmācijas un zinātnes attīstības jomā, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija aicināja Saeimu K.Višvanatu uzņemt Latvijas pilsonībā,” pauž par likumprojektu atbildīgās komisijas priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka, uzsverot, ka savu nākotni K.Višvanats saista ar Latviju un kopā ar ģimeni apgūst latviešu valodu.

Par K.Višvanata ieguldījumu zinātnes un izcilības attīstībā un popularizēšanā LZA pērn viņam piešķīra akadēmijas goda doktora grādu, atzīmēts likumprojekta anotācijā.

Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI