DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

2023. gada 6. septembris uz valsts robežas un valsts iekšienē

Trešdien, 6. septembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 146 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 7211 cilvēki. 

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 317 cilvēki. 

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 58 likumpārkāpējus. 

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā: 

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Pededzes, Terehovas, Grebņevas un Lidostas “Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl četriem Krievijas un trīs Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm. 

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekam

Pāternieku, Terehovas un Lidostas “Rīga”   robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, viens Krievijas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības. 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 18 personām – 13 Latvijas, trīs Uzbekistānas, vienam Krievijas un vienam Īrijas pilsonim. 

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām – trīs Latvijas, trīs Uzbekistānas, diviem Baltkrievijas, vienam Lietuvas, vienam Gruzijas un vienam Polijas pilsonim. 

 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI