DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Saldus novadā dzēsts ražošanas objektā izcēlies ugunsgrēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5. septembra plkst. 6.30 līdz 6. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.  

Plkst. 23.46 tika saņemts izsaukums uz Nautrēnu ielu Rīgā, kur dega vienstāva saimniecības ēkas jumts 120 m2 platībā un malka 20 m2 platībā. Plkst. 03.38 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

Plkst. 20.40 VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Vandzenes pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā kravas automašīna bija avarējusi uz sāniem grāvī. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas kabīnes izcēla cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. No avarējušās automašīnas grāvī izlija apmēram divi kubikmetri krāsas. Ugunsdzēsēji glābēji izveidoja apvaļņojumu, lai novērstu krāsas tālāku noplūšanu. Notikuma vietā ieradās arī Valsts vides dienesta darbinieki. Ugunsdzēsēji glābēji darbu noslēdza plkst. 23.06. 

Plkst. 16.25 VUGD saņēma informāciju, ka Saldus novada Novadnieku pagastā ražošanas objektā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divās ēkās un teritorijā notiek atklāta degšana un gāzes periodiska eksplozija. Sākotnēji, pastāvot ļoti augstai bīstamībai, kas apdraudēja ugunsdzēsēju glābēju drošību, visi darbi tika veikti no attāluma. Dzēšanas darbus vēl vairāk sarežģīja tas, ka notikuma vietā dega arī gāze, kas noplūda no bojātas cisternas. Lai ierobežotu ugunsgrēka izplatīšanos, veikti dzēšanas darbi, dzesēta krātuve un bojātā cisterna, kā arī no liesmām nosargāta netālu esošā ēka. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no objekta evakuējās pieci cilvēki. Liesmu izplatīšanos izdevās ierobežot plkst. 00.20, bet darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 02.29. Kopējā degšanas platība bija 790 m2, no tiem piecstāvu ēkas četros stāvos liesmas bija izplatījušās 460 m2 platībā, blakus ēkā dega telpa 50 m2 platībā un teritorija pie gāzes cisternas dega 40 m2 platībā.  Darbam notikuma vietā bija piesaistīti plaši VUGD resursi – vairāk kā 30 ugunsdzēsēji glābēji, septiņas autocisternas, divas autokāpnes un glābšanas auto, kā arī Ezeres un Zirņu brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda, pašvaldības un Valsts policijas, AS Gaso un NMPD darbinieki. 

Pusvienos pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Ogres novada Ķeipenes pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Īsi pēc diviem pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada un izveda no meža. Savukārt pusdivos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Saldus novada Lutriņu pagastu, kur izmantojot autocisternas skaņas signālu un dronu, palīdzēja cilvēkam izkļūt no meža. Pēc trijiem pēcpusdienā darbs notikuma vietā noslēdzās. Puspiecos vakarā tika saņemta informācija, ka Augšdaugavas novada Līksnas pagasta mežā ir apmaldījušies divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot autocisternas skaņas signālu un telefoniski sazinoties, palīdzēja cilvēkiem atrast izeju no meža un sešos vakarā darbu notikuma vietā beidza. 

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, šķūnis, lāzergriešanas iekārta, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, zaru kaudze, vadi un trīs gadījumos atkritumi. 

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI