DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Dabas muzejs aicina kopā svinēt Zinību dienu

Sveicot skolēnus un viņu ģimenes jaunajā mācību gadā, Latvijas Nacionālais dabas muzejs aicina kopā svinēt Zinību dienu 1. septembrī. Dienas gaitā būs iespēja piedalīties muzeja pedagogu sagatavotajā radošajā darbnīcā un izmēģināt spēkus uzdevumu trasītē „Zinātkārais lapsēns”. Savukārt visām ģimenēm ar pirmklasniekiem – ieeja muzejā 1. septembrī būs bez maksas!

Radošā darbošanās kopā ar muzeja pedagogiem norisināsies 1. septembrī no pulksten 12.00 līdz 16.00 Dabas muzeja zooloģijas ekspozīcijā. Savukārt uzdevumu trasīte „Zinātkārais lapsēns”, kas paredzēta bērniem no 5 līdz 12 gadu vecumam, muzejā būs pieejama jau no 30. augusta līdz 10. septembrim. Bērni varēs doties izzinošā ceļojumā cauri Dabas muzeja ekspozīcijām, risinot muzeja pedagogu sagatavotos uzdevumus. Uzdevumu trasītes materiāli būs pieejami muzeja vestibilā.

Dabas muzejs daudzām ģimenēm ir ļoti iemīļota brīvā laika pavadīšanas vieta, un bieži tas ir pats pirmais muzejs, uz kurieni mazie apmeklētāji dodas jau agrā bērnībā. Turpinot pilnveidot muzeja piedāvājumu, zooloģijas ekspozīcijā drīzumā būs pieejama jauna interaktīva informācija un spēles, top izglītojoša izstāde par skudrām, bet rudenī atsāksies tematiskās ģimenes dienas mēneša pēdējā sestdienā.

Oktobrī apmeklētājiem būs pieejama arī bezmaksas mobilā lietotne „Dabas muzejs”, kas apmeklējumu padarīs vēl interesantāku, piedāvājot gan audiogidu, gan spēles, gan arī iespēju apskatīt muzeja krājuma priekšmetus 360 grādu attēlos. 

Skolu pedagogi tiek aicināti pieteikt ekskursijas un nodarbības Dabas muzejā dažādām vecuma grupām (26665406, 67356039, ekskursijas@lndm.gov.lv). Savukārt dabaszinību konkurss 5.–7. klašu skolēniem „Cielavas gudrības” rudenī sāks savu jau septiņpadsmito sezonu. 

Dabas muzejs sveic skolēnus, vecākus un skolotājus jaunajā mācību gadā un novēl gūt vērtīgas zināšanas, prieku un cieņpilnu attieksmi pret līdzcilvēkiem un apkārtējo vidi! Īpaši sveicieni pirmklasniekiem un viņu vecākiem!

Laipni gaidīti Latvijas Nacionālajā dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI