DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jaunsardzes centrs organizē nometni jaunsargiem un bērniem no Ukrainas

No 26. jūlija līdz 4. augustam Ventspils pilsētā un Kalnos, Nīgrandes pagastā norisināsies jau septītā Jaunsardzes centra rīkotā Ukrainas bērnu nometne, kurā šogad plāno piedalīties 10 jaunsargi un 26 Ukrainas karavīru bērni.

26. jūlijā plkst. 13.00 notiks nometnes atklāšana Ventspils pilsētā. Nometni atklās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks un Ventspils tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere-Davidova.

No 26. līdz 31. jūlijam nometne norisināsies Ventspils pilsētā un no 31. jūlija līdz 4. augustam – Kalnos, Nīgrandes pagastā. Nometnes norisi vadīs Jaunsardzes centra 1. novada pārvalde.

Nometnē piedalīsies Ukrainas Nacionālās gvardes un Ukrainas bruņoto spēku karavīru bērni.

Nometnes dalībnieki piedalīsies dažādās aktivitātēs un ekskursijās – dosies izbraucienā ar Mazbānīti un kuģīti “Hercogs Jēgabs”, izbaudīs ūdens priekus akvaparkā, kā arī vairāk iepazīs Ventspils pilsētu un pulkveža Oskara Kalpaka muzeju un piemiņas vietu "Airītes". Paredzēti arī saliedēšanās pasākumi, radošās aktivitātes un sporta spēles.

4. augustā plkst. 13.00 notiks nometnes noslēgums Kalnos, Kalnu ielā 4, Nīgrandes pagastā, kurā nometnes dalībniekus uzrunās Kalnu vidusskolas direktore Ineta Gangnusa un Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš.

Jau 2017. gadā Jaunsardzes centrs aizsāka tradīciju organizēt vasaras nometnes Ukrainas Bruņoto spēku un Nacionālās gvardes karavīru bērniem, lai viņi varētu atpūsties, iepazīties ar jaunsargiem un doties kopīgos piedzīvojumos.

Latvijas aizsardzības nozare regulāri sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI