DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās diennaktīs ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks, bet no ūdenstilpēm izcelti divi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 22. jūnija plkst. 6.30 līdz 26. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 312 izsaukumus – 133 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā deviņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 77 uz glābšanas darbiem, bet 102 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 21.31 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Cēsu novada Jaunpiebalgas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 180 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Jaunpiebalgas pašvaldības ugunsdzēsēju formējums. Jumta demontāžai tika piesaistīta īpašnieka traktortehnika. Notikumā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs. Plkst. 03.23 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.19 tika saņemts izsaukums uz Ogres novada Krapes pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža. Plkst. 19.42 darbs notikumā pabeigts.

Plkst. 16.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Ainažiem, kur jūrā bija apgāzusies laiva ar pieciem cilvēkiem. Divi cilvēki no jūras izpeldējuši pašu spēkiem, turoties pie vienas glābšanas vestes, bet vienu cilvēku ugunsdzēsēji glābēji izglāba un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD). Plkst. 23.33 VUGD darbu notikuma vietā noslēdza, bet divu cilvēku meklēšanas darbus turpināja Latvijas krasta apsardze.

Plkst. 13.52 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Kalnciema pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva saimniecības telpā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā telpa piepildījusies ar tvaiku. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās astoņi cilvēki. Plkst. 14.53 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Sestdien plkst. 18.38 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Braila ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies sabiedriskā četrstāvu ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas trešajā stāvā dega istaba 20 m2 platībā. Degošajā istabā atrasts bojāgājušais. No sadūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas masku palīdzību izglāba 32 cilvēkus. Notikuma vietā izveidots operatīvais štābs, kurā ietilpa Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija, Pašvaldības policija, GASO un Sadales tīkli. Plkst. 21.18 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Īsi pēc trijiem dienā izsaukums saņemts Ventspilī, kur Dokupē peldēties devies cilvēks, bet ilgstoši nav atgriezies. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu pārmeklēja ūdenstilpi, bet cilvēku atrast neizdevās, tāpēc tika piesaistīti ugunsdzēsēji glābēji ūdenslīdēji, kuri ūdenstilpē atrada bojāgājušo un izcēla krastā. Pēc trīs stundām darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 14.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur dega divi šķūņi, malka un vienstāvu dzīvojamās mājas fasāde un jumta segums 110 m2 platībā.  Plkst. 18.10 ugunsgrēks likvidēts.

Līgo vakarā tika saņemti vairāki maldinoši izsaukumi – 50 izsaukumi, no kuriem 27 bija saistīti ar to, ka iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, licies, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus glābējus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši ugunskuru un apdraudējums nepastāv.

Piektdien plkst. 22.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Nīcgales pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā mājā 90 m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Plkst. 03.00 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 13.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpili, kur Daugavas upē cilvēks devies peldēties, bet nav iznācis krastā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja norādīto vietu, kur cilvēks pazuda un atrada cilvēku, kuru izcēla krastā. NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Plkst. 12.36 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Krimuldas pagastu, kur notikusi trīs vieglo automašīnu sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu un plkst. 14.42 darbu notikuma vietā noslēdza.

Naktī uz piektdienu plkst. 01.01 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vidrižu ielu Rīgā, kur septiņstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums un kaimiņi dzird skanam dūmu detektoru. Notikuma vietā konstatēts, ka sestā stāva dzīvoklī izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji iekļuva dzīvoklī un atrada tajā cilvēku, kuru izglāba no dzīvokļa un nodeva mediķiem. Spēcīgo sadūmojumu bija radījis bez uzraudzības uz plīts atstāts ēdiens, kurš piedega. Pēc 25 minūtēm darbs notikuma vietā noslēdzās.

Ceturtdien plkst. 10.46 tika saņemts izsaukums uz Ģertrūdes ielu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg fritieris un sadzīves mantas 10 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās evakuējās seši cilvēki un vēl sešus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 12.30.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI