DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks LPS un Iekšlietu ministrijas ikgadējās sarunas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 14.jūnijā, plkst.11.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Iekšlietu ministrijas (IeM) ikgadējās sarunas, kuru laikā plānots vienoties un diskutēt par pašvaldību policijas, infrastruktūras attīstības, pakalpojumu pieejamības, civilās aizsardzības u.c. jautājumiem.

Sarunas vadīs iekšlietu ministrs Māris Kučinskis un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, kā arī tajās piedalīsies pašvaldību vadītāji, IeM, LPS un pašvaldību pārstāvji.

Sarunās plānots pārrunāt IeM prioritāros pasākumus 2024.-2026. gadam iekšējās drošības nodrošināšanai. Tāpat nepieciešams vienoties par pašvaldību policijas kā autonomās funkcijas īstenošanu, iespējamo, nepieciešamo atbalstu un papildu uzdevumiem.

Tāpat pusēm paredzēts izskatīt jautājumu par Ukrainas civiliedzīvotāju turpmāko izmitināšanu, kā arī plānoto infrastruktūras attīstības projektu īstenošanu iekšlietu nozarē un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbības nodrošināšanu reģionos.

Visbeidzot sēdes dalībnieki runās par  Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pakalpojumu pieejamības uzlabošanu reģionos, kā arī iespējamiem risinājumiem civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas pilnveidošanai.

Sarunas notiks LPS mītnē, Mazā pils ielā 1, Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI