DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Piecdesmitgadnieks skolas solā? Saruna par profesionālo ilgtspēju festivālā “LAMPA”

Kādi ir valdošie stereotipi par mūžizglītību un tiem, kuri mācās kaut ko pilnīgi jaunu vecumā pēc piecdesmit un vairāk? Kāda ir pieaugušo motivācija mācīties (ja neņem vērā nospiedošo jauno tehnoloģiju attīstību un bailes zaudēt darbu)? Ar kādiem šķēršļiem mācību procesā ir jāsastopas? Un ko tieši pieaugušajiem vajadzētu mācīties un “atmācīties” (jeb iemācīties no jauna)?

Šie un daudzi citi jautājumi nodarbinās platformas EPALE rīkotās diskusijas “Piecdesmitgadnieks skolas solā? Profesionālā ilgtspēja pārmaiņu laikos” dalībniekus. Saruna norisināsies 9.jūnijā no plkst.15:00 līdz 16:00 Cēsu pils parkā, Prasmju kvartālā, Valsts izglītības attīstības aģentūras teltī.

Eiropas Komisija ir pasludinājusi 2023. gadu par Eiropas Prasmju gadu, kura laikā aicina valsts un privātos nodarbinātības dienestus, izglītības pakalpojumu sniedzējus, darba ņēmējus un uzņēmumus dot jaunu impulsu mūžizglītībai. Taču kāda ir pieaugušo izglītības realitāte Latvijā, un kādas Eiropas Prasmju gada iespējas varam izmantot?

Sarunā piedalīsies:

  • Dace Amsila, personāla attīstības speciāliste ar gandrīz 20 gadu pieredzi;
  • Baiba Bašķere, Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktora vietniece pedagogu jomā;
  • Kristīne Tjarve, komunikācijas nozares praktiķe ar 20 gadu pieredzi dažādās jomās;
  • Dzintra Līce, psiholoģe un andragoģe, kas darbojas pieaugušo izglītībā kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem;
  • Elīna Purmale-Baumane, Valsts izglītības attīstības aģentūras Pieaugušo izglītības departamenta direktore;
  • Zanda Rutkovska, socioloģe, sociālpolitisko pētījumu jomas eksperte.

Diskusiju vadīs Liene Valdmane – “Eiropas kustība Latvijā” ģenerālsekretāre.

Pasākumu varēs vērot arī tiešsaistē – VIAA Facebook lapā un LAMPA mājaslapā pie konkrētā notikuma. Vairāk par plānoto pasākumu lasiet šeit.

Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekts “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” nodrošina EPALE darbību latviešu valodā, veicinot nacionālā satura veidošanu, nodrošinot diskusiju un pieredzes apmaiņas vidi Latvijas pieaugušo izglītības profesionāļiem kā valsts mērogā, tā arī starptautiski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI