DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5. jūnija plkst. 6.30 līdz 6. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 02.37 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ilzenes ielu Rīgā, kur vienstāva dzelzsbetona ražošanas ēkā dega kokmateriāli un gatavā produkcija 500 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais sadūmojums. Plkst. 07.21 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novada Rugāju pagastu, kur  ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 100 m2 platībā un vienstāva neapsaimniekotas ēkas jumts un bēniņi 70 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās četri cilvēki. Mēģinot dzēst ugunsgrēku, viens cilvēks notikumā cieta. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 23.08.

Plkst. 11.24 tika saņemts izsaukums uz Šķērstes ielu Rīgā, kur dega vienstāva autoservisa ēka 120 m2 platībā. Ēkā atradās viena automašīna, kas sadega pilnībā, savukārt četras automašīnas tika bojātas lielā karstuma ietekmē. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš notikumā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega sūkņa stacijas ēka, sodrēji ēkas dūmvadā, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektroskūteris, elektrības sadales skapis, mežs, kūdra, krūmi, sausā zāle un četros gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI