DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Lidosta “Rīga” festivālā “Visiem” piedāvās iespēju iejusties vairākos lidostas amatos

Publicitātes foto

Piektdien, 2. jūnijā, lidosta “Rīga” piedalās darba iespēju festivālā “Visiem” Vērmanes dārzā Rīgā, kur apmeklētāji un darba meklētāji var izmēģināt spēkus divu nozīmīgu lidostas amatu pienākumos.

Aviācijas drošības inspektori un gaisa kuģu apkalpošanas aģenti ir divas skaita ziņā lielākās darbinieku grupas, kas strādā lidostā. Lidostas Mācību centra instruktoru pavadībā pasākuma apmeklētāji varēs izmēģināt, kā tiek veikta pasažieru un bagāžas pārbaude, kāda smaguma somas un citu bagāžu ikdienā pārvieto gaisa kuģu apkalpošanas aģenti un kā notiek gaisa kuģu maršalēšana jeb novietošana stāvvietā.

Lidostā “Rīga” no šā gada sākuma līdz maija beigām darbu uzsākuši vairāk kā 100 jauni darbinieki aviācijas drošības, lidmašīnu apkalpošanas, pasažieru apkalpošanas, projektu vadības un citās jomās, un pašlaik darbā tiek aicināti vēl vairāk kā 50 darbinieki.

Kopējais darbinieku skaits ir gandrīz 1400 strādājošo, kas ir vairāk kā pirms pandēmijas. Lidosta “Rīga” ir atzīta par vienu no iekārojamākajiem darba devējiem Latvijā un ģimenēm draudzīgu uzņēmumu.

Pasažieru skaits tiešajos lidojumus lidostā “Rīga” ir atgriezies pirmspandēmijas līmenī, un arvien pieaugošais ceļotāju skaits ļauj prognozēt, ka, sākot no maija, ik mēnesi vasarā lidostu izmantos ap 600 tūkstošiem pasažieru, bet 2023. gadā kopā pasažieru skaits varētu sasniegt 6,6 miljonus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI