DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

“Mākslīgais intelekts – draugs vai drauds?” – norisināsies bezmaksas EPALE vebinārs

5.jūnijā no plkst.11:00 līdz 12:30 pieaugušo izglītības informatīvā platforma EPALE piedāvā noskatīties bezmaksas vebināru par aktuālo tēmu “Mākslīgais intelekts – draugs vai drauds?”. Vebināra laikā būs iespējams uzzināt par mākslīgā intelekta izmantošanu pieaugušo izglītībā, noderīgiem mākslīgā intelekta rīkiem un ar to saistītām nākotnes prognozēm. Vebināru vadīs Vita Vītola-Lapiņa, digitālo prasmju speciāliste ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi digitālo prasmju attīstības jomā.  

Pēdējā laikā novērojama strauja mākslīgā intelekta un tā rīku (piemēram, ChatGPT) attīstība un jautājums par to, vai tas neaizvietos un neizstums ievērojamu daļu sabiedrības no darba tirgus, ir palicis arvien nozīmīgāks. Tajā pašā laikā novērojams, ka prasme izmantot jaunās tehnoloģijas var krietni atvieglot gan izglītojamo, gan pedagogu, gan arī citu profesiju pārstāvju ikdienu, tomēr vienlaikus pieaug bažas par neētisku mākslīgā intelekta izmantošanu.

Tiešsaistes vebināra laikā gan teorētiski, gan praktiski aplūkosim izplatītākos mākslīgā intelekta rīkus un to izmantošanas veidus, kā arī dažādus atbalsta instrumentus, kas var palīdzēt akadēmiskā godīguma veicināšanā.

Vebināra mērķauditorija ir pieaugušo izglītības nodrošinātāji, kā arī visi citi interesenti. Uzzināt vairāk par vebināru, kā arī to noskatīties varēs šeit. Aicinām sagatavot jautājumus par minēto tēmu jau pirms vebināra, rakstot tos platformas komentāru sadaļā. Gadījumā, ja konkrētajā laikā vebināru noskatīties nav iespējams, tā ierakstu varēs noskatīties platformā arī vēlāk.

Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekts “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” nodrošina EPALE darbību latviešu valodā, veicinot nacionālā satura veidošanu, nodrošinot diskusiju un pieredzes apmaiņas vidi Latvijas pieaugušo izglītības profesionāļiem kā valsts mērogā, tā arī starptautiski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI