DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aiztur ar nelikumīgu fentanila ražošanu un realizēšanu saistītas personas

Publicitātātes foto

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi ir aizturējuši divus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par saistību ar nelikumīgu fentanila ražošanu un tirdzniecību organizētas grupas sastāvā. Tāpat policisti ir konstatējuši, ka noziedznieki šīs narkotiskās vielas uzglabāja un pakoja kādā garāžā Rīgā, Sarkandaugavas mikrorajonā, kur atrasti kopumā pieci kilogrami fentanila, kā arī prekursori un šaujamieroči. Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, tostarp Valsts policija skaidro arī citas noziegumā iesaistītās personas.

Veicot izmeklēšanu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja 1. nodaļas likumsargi noskaidroja, ka Rīgā darbojas organizēta grupa, kas ražo un realizē fentanilu.

Šā gada 30. aprīlī un 25. maijā saistībā ar šo noziegumu policisti aizturēja divus vīriešus, kuri dzimuši 1980. un 1978. gadā. Jaunākais no viņiem jau iepriekš sodīts par dažāda veida noziegumiem, taču otrs vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizturētās personas, iespējams, organizējušas minēto noziegumu, izplatījušas narkotiskās vielas un noziedzīgajā grupā bijušas atbildīgas par finansēm.

Likumsargi veica kratīšanas, kuru rezultātā kādā garāžā Rīgā. Sarkandaugavā, uzgāja narkotisko vielu uzglabāšanas un pakošanas vielu. Kopumā konstatēti un atsavināti aptuveni pieci kilogrami fentanila, kā arī dažādi prekursori fentanila izgatavošanai un četri šaujamieroči (trīs TT pistoles un viens revolveris). Tāpat atsavinātas iekārtas, kas paredzētas fentanila ražošanai, dažādas kolbas u.c. Policijas veikto pasākumu rezultātā ir pārtraukta šīs noziedznieku grupas rūpala un narkotiku ražošana.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un likumsargi skaidro arī citas noziegumā iesaistītās personas.

Abiem aizturētajiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI