DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Starptautiskā konferencē diskutēs par mūsdienu arhitektūras vietu kultūras mantojuma saglabāšanā

Latvijas prezidentūras Eiropas Padomē pasākumu ietvaros, no 29.05. līdz 31.05. starptautiskā konferencē “Mūsdienu arhitektūras vieta kultūras mantojuma saglabāšanā” Rīgā pulcēsies arhitekti un ar arhitektūras jomu saistīti eksperti no septiņām dažādām Eiropas valstīm, lai diskutētu par tēmas aktualitātēm un pieņemtu rezolūciju nākotnei.

Konferenci rīko Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde, sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Kultūras ministriju un Francijas institūtu.

Notikuma ietvaros profesionālajā pieredzē un uzskatos dalīsies pārstāvji no Francijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Ukrainas, Maltas, kā arī pašmāju profesionāļi – arhitekti – Andris Kronbergs, Zaiga Gaile, Reinis Liepiņš, Daiga Dzedone, Marija Katrīna Dambe, Pēteris Blūms, Dr.c.h. arch. Jānis Dripe, Dr. arch. Uģis Bratuškins, Dr. habil. arch. Jānis Krastiņš, Dr. arch. Jānis Lejnieks, Dr. arch. Juris Dambis, arhitekte un dizainere Ph.D. Liene Jākobsone, kā arī attīstītājs un būvuzņēmējs Māris Gailis.

Konferences darbs noritēs Rīgas Vāgnera namā un būs pēdējais pasākums nama telpās, pirms tā slēgšanas atjaunošanai.

Dalība konferencē tikai ar uzaicinājumiem, taču visiem būs pieejama konferences darba tiešraide, kas tiks straumēta Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes tīmekļa vietnē, un portālu Facebook, un YouTube  oficiālajos kontos.

Programma pieejama Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes tīmekļa vietnē: Starptautiskā konferencē diskutēs par mūsdienu arhitektūras vietu kultūras mantojuma saglabāšanā | Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde (nkmp.gov.lv)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI