DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 35 ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23. maija plkst. 6.30 līdz 24. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 58 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā septiņus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 13.39 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Atbrīvošanas aleju Rēzeknē, kur divstāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā dega skaidas un transportieris 720 m2 platībā un blakus esošās ēkas jumta skaidu slānis 10 m2 platībā. Plkst. 22.00 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 12.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Madonu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija izveidojies piedūmojums no bojātas apkures ierīces. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa izglāba vienu cilvēku. Plkst. 13.15 darbs notikumā noslēdzās.

Vakar plkst. 10.48 tika saņemts izsaukums uz Salaspils novada Salaspili, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas paša spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Plkst. 11.33 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vakar pēc astoņiem no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Krāslavas novada Andrupenes pagastu, kur pārmeklējot Okras ezeru tika atrasts bojāgājušais, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza mājas, atkritumi un koki, estrādes konstrukcijas, zaru kaudze, meža zemsedze un atkritumi, katlu mājas jumts, šķūņi, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, transformatora skapis, lifta transformators, divas vieglās automašīnas, kravas automašīnas riepa, koks, lapu un zaru kaudzes un septiņos gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI