DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LLKA ar augļkopjiem pārrunās risinājumus salnu radītajiem zaudējumiem

Rīt, 24.maijā Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijā (LLKA) tiksies augļu un ogu ražotāji, lai risinātu šā pavasara postošo salnu ietekmi un kopīgi rastu risinājumus radītajiem zaudējumiem.

Gundars Kārkliņš, LPKS “BIO Berries” valdes priekšsēdētājs: “Šis gads ir īpaši nesaudzīgs augļu un ogu audzētājiem, jo salnas ir iznīcinājušas vairāk nekā 50 procentus no paredzamās ražas. Lai augļkopji turpinātu pilnvērtīgi saimniekot, ir vajadzīgs mēslojums, lauki ir jāapstrādā, ir jānovērš sala bojājumi, jāapkaro slimības un jāturpina maksāt nodokļi, bet ir pamatotas bažas, ka atkopšanās ceļš no pavasara salnām būs ilgs un jau citi ārvalstu ražotāji būs aizņēmuši brīvo tirgu. Arī iekļūt lielveikalu tīklos un tur noturēt savu vietu ir diezgan grūti, jo lielāko sortimentu aizņem lētākais importa piedāvājums. Kā saglabāt saimniecības un noturēt savu vietu tirgū, par to spriedīsim sanāksmē.”

Šobrīd Latvijā darbojas astoņi saskaņā ar normatīvajiem aktiem atbilstību ieguvuši augļu un dārzeņu kooperatīvi, kuri apvieno turpat 150 augļu, ogu un dārzeņu ražotājus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI