DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par numura zīmes iznīcināšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par transportlīdzekļa numura zīmes iznīcināšanu. Valsts policija atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu bargākais paredzētais sods ir brīvības atņemšana līdz vienam gadam.

Pagājušā gada decembra sākumā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Talsu novadā uz ceļa atrodas automašīna “Hyundai”, kurai ir uzliktas citas automašīnas numura zīmes, kā arī ir iznīcināts VIN numurs. Šo faktu konstatēja vietējais iedzīvotājos, ieraugot, ka ceļa malā atrodas automašīna. Viņš, pārbaudot Ceļu satiksmes drošības direkcijas mājaslapā automašīnas numuru, konstatējis, ka šī reģistrācijas numura zīme neatbilst konkrētajai automašīnai, tāpēc vīrietis par konstatēto informēja Valsts policiju.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un par aizdomās turēto atzīts kāds vīrietis, kurš, kā noskaidrots izmeklēšanā, tīši izskrāpēja transportlīdzekļa agregāta numura zīmi un, pārdodot transportlīdzekli citam vīrietim, realizēja to ar cita transportlīdzekļa, proti, “BMW” valsts reģistrācijas numura zīmēm.

Šobrīd Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to tālāk kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI