DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Dabas muzejā būs apskatāma izstāde „Kaktusi un citi sukulenti 2023”

FOTO: LNDM arhīvs

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 24. līdz 27. maijam būs aplūkojama izstāde „Kaktusi un citi sukulenti 2023”. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību, un tajā varēs apskatīt lielu šo eksotisko augu dažādību – ap 500 sugu kaktusus un citus sukulentus. 

Šobrīd skaisti zied mamilārijas, astrofīti, rebūcijas un citi kaktusi. Ļoti iespējams, to ziedus varēs ieraudzīt arī izstādē. Īpaša uzmanība tiks pievērsta Asklēpiju dzimtas sukulentiem – tie ir koki, krūmi vai lakstaugi ar taisniem vai vijīgiem stumbriem. Dzimtā ir apmēram 1700 sugu. Populārākie telpaugi ir no Stapelia ģints. Šīs sugas dabā izplatītas gandrīz tikai tropu joslā, dažas aug arī subtropos. Izstādē varēs aplūkot arī vairāku citu ģinšu kaktusus un daudzveidīgus sukulentus.

Kaktusi un citi sukulenti ir salīdzinoši viegli kopjami, tāpēc tos audzēt izvēlas arvien vairāk cilvēku. Jāievēro vien daži ieteikumi – ļoti svarīgs ir labs apgaismojums, diennakts temperatūras starpība, kā arī vēsa un sausa ziemošana. Zemei jāpievieno daudz sīko akmentiņu un māla piciņas, bet ar papildu mēslošanu aizrauties nav ieteicams, jo kaktusiem nepieciešamie elementi ir pievienotajos akmeņos.

Izstādes apmeklētāji, konsultējoties ar speciālistiem, varēs iegūt informāciju par kaktusu un citu sukulentu iegādi, audzēšanu, pārstādīšanu un daudz ko citu.

Līdzās kaktusiem un citiem sukulentiem izstādē aplūkojamas arī fotokonkursa „Mans putns 2023” labākās fotogrāfijas.

 Izstādes „Kaktusi un citi sukulenti 2023” atklāšana 24. maijā plkst.10.00 Latvijas Nacionālā dabas muzejā 1. stāva izstāžu zālē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI