DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Papildina peldvietu skaitu: 59 peldvietās sezonas laikā uzraudzīs ūdens kvalitāti

FOTO: Freepik

Papildināts peldvietu saraksts, līdz ar to šobrīd visā Latvijā ir 59 oficiālas peldvietas, kur sezonas laikā tiks regulāri pārbaudīta ūdens kvalitāte.

Ūdens apsaimniekošanas likums paredz, ka Ministru kabinets nosaka to peldvietu sarakstu, kurās peldsezonas laikā Veselības inspekcija veic ūdens monitoringu par valsts budžeta līdzekļiem.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem „Peldvietas izveidošanas, uzturēšanas un ūdens kvalitātes pārvaldības kārtība” pašvaldība iesniedz priekšlikumus par savā administratīvajā teritorijā esošās peldvietas iekļaušanu peldvietu sarakstā vai svītrošanu no tā,  izvērtējot peldvietas apmeklējuma tendences, infrastruktūru un tajā veiktos labiekārtošanas pasākumus peldēšanās veicināšanai. Inspekcija katru gadu izvērtē pašvaldību iesniegtos priekšlikumus un iesniedz Veselības ministrijā ierosinājumus par grozījumu veikšanu peldvietu sarakstā, ko šodien, 16. maijā, arī atbalstīja valdība. 

Jaunā peldvieta būs Salaspils pilsētā. Dome informē, ka peldvietā vasaras sezonā ir nodrošināta glābšanas dienesta darbība, kā arī ir nodrošināta ar speciālajiem skaņas un gaismas signāliem aprīkota glābēju laiva, kā arī primārajiem glābšanas darbiem nepieciešamais aprīkojums. Peldvietā ir iekārtotas ģērbtuves, un atkritumu konteineri. Peldvietā ir izvietotas 2 pārvietojamās tualetes. Pludmales peldēšanas zona tiek norobežota ar bojām.

Tādējādi šobrīd oficiālajā peldvietu sarakstā kopumā visā Latvijā ir 59 peldvietas: 33 Baltijas jūras un Rīgas jūras līča peldvietas un 26 iekšzemes peldvietas.  Jaunas peldvietas izveide un vides sakopšana peldvietas teritorijā uzlabo pašvaldības infrastruktūru, kas savukārt veicina iedzīvotāju labsajūtu un veselīga dzīvesveida iespējas un pozitīvi ietekmē arī tūrisma attīstību.

Veselības inspekcija jau informēja, ka Latvijā jaunā peldsezona tika atklāta 15.maijā,  lai gan speciālisti iesaka nogaidīt un peldēties dodies, kad ūdens temperatūra būs sasniegusi vismaz +16, +18°C. Plašāk inspekcijas sagatavotajā informācijā: Sākoties peldsezonai, visās Latvijas oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām

Peldvietu ūdens uzraudzības nodrošināšanai 2023. gadā atvēlēti 36 482 eiro no valsts budžeta līdzekļiem. Nepieciešamais papildus finansējums tiks rasts Veselības inspekcijas iekšējos resursos.

Ūdens apsaimniekošanas likums

Ministru kabineta noteikumi Nr. 692 „Peldvietas izveidošanas, uzturēšanas un ūdens kvalitātes pārvaldības kārtība”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI