DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2023. gada 11. maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Ceturtdien, 11. maijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 52 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 2722 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 178 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 44 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Hamburgas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā, kā arī Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Armēnijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, četriem Gruzijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī trīs Ukrainas un diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Turcijas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – četriem Ukrainas, trīs Baltkrievijas, diviem Kirgizstānas, diviem Moldovas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Bulgārijas un vienam Grieķijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI