DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2023. gada 10. maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Trešdien, 10. maijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 47 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 2670 cilvēki. Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkiem, kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 178 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 66 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 45 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Azerbaidžānas un vienam Turcijas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Vēl septiņiem Izraēlas, vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 14 ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti pieci Uzbekistānas, divi Moldovas, divi Kanādas, divi Gruzijas, viens Krievijas, viens Baltkrievijas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju, savukārt Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – trīs Uzbekistānas un diviem Krievijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – septiņiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Ukrainas, vienam Uzbekistānas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas un vienam Vācijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI