DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Izsludināta pieteikšanās Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju Baltu balvai

Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministrijas izsludina pieteikšanos ikgadējai Baltu balvai.

Baltu balvas mērķis ir novērtēt individuālo izcilību un sasniegumus latviešu-lietuviešu valodas un lietuviešu-latviešu valodas tulkojumos, latviešu un lietuviešu valodas apmācībā un abu valodu lietošanas veicināšanā, ieguldījumu pētījumos par Latvijas un Lietuvas materiālo un nemateriālo kultūras un vēsturisko mantojumu, kā arī pētnieciskajā žurnālistikā par Latvijas un Lietuvas vēsturi, kultūru un tūrismu.

Saskaņā ar Baltu balvas statūtiem balvai var nominēt gan atsevišķas personas, gan institūcijas, kas ir sniegušas savu artavu iepriekšminētajās jomās.

Termiņš pieteikumu iesniegšanai – 2023. gada 30. jūnijs.

Lēmumu par 2023. gada Baltu balvas ieguvēju pieņems žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas un Lietuvas valodniecības, literatūras un vēstures eksperti, kā arī abu valstu Ārlietu ministriju pārstāvji. Balvu pasniegs Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri ceremonijā, kas šīgada rudenī notiks Lietuvā, Viļņā.

Baltu balva 3000 eiro apmērā tiek piešķirta reizi gadā, un tās fondu veido vienlīdzīgas Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju iemaksas. Pirmā Baltu balva simboliski tika pasniegta 2018. gadā, kad Latvija un Lietuva atzīmēja valstu simtgades. Iepriekšējos gados balvu saņēmuši Laimute Balode (2018), Alvīds Butkus (Alvydas Butkus) (2019), Alberts Sarkanis (2020), Regīna Kvašīte (2021) un Dace Meiere (2022).

Pieteikumus un balvas kandidātu Curriculum Vitae no Latvijas jāiesniedz angļu valodā, nosūtot tos uz Latvijas Ārlietu ministrijas e-pastu pasts@mfa.gov.lv vai pa pastu, adrese: K. Valdemāra iela 3, Rīga LV-1395 (ar norādi “Baltu balvai”).

Pieteikumus un balvas kandidātu Curriculum Vitae no Lietuvas jāiesniedz angļu valodā, nosūtot tos uz Lietuvas Ārlietu ministrijas e-pastu: urm@urm.lt vai pa pastu, adrese: J.Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511, Viļņa (ar norādi “Balts’ Award).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI