DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

LDz saņēmis vairāk nekā 350 bērnu un jauniešu zīmējumus ar “nāvējošajiem palīgiem”

Publicitātes attēls

Lai atkārtoti pievērstu bērnu un jauniešu uzmanību riskiem, kas var rasties dzelzceļa tuvumā lietojot viedierīces, klausoties mūziku vai neapdomīgi pārvietojoties ar elektroskrejriteni, VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) šī gada martā izsludināja zīmējumu konkursu, kurā aicināja jaunos māksliniekus uzzīmēt “nāvējošos palīgus” – tālruni, austiņas un skrejriteni. Zīmējumu konkursā tika saņemti vairāk nekā 350 mākslas darbi no visas Latvijas, kas tapuši gan darbojoties individuāli, gan arī skolu ietvaros.

Pēc rūpīga LDz žūrijas vērtējuma, konkursā uzvarējušie mākslas darbi, kuru autori ir – Darja Golubeva, Nikole Truskovska un Alekss Ābolkans, tiks iedzīvināti LDz animācijas filmā. Turklāt jaunie mākslinieki varēs ieskatīties tās tapšanas aizkulisēs un saņems pārsteiguma balvas no LDz. Tāpat, ņemot vērā jauno mākslinieku lielo atsaucību un iedvesmojošos darbus, iespēju ielūkoties animācijas tapšanā un LDz pārsteiguma balvas iegūst -  Katrīna Vidnere, Matīss Nesaule, Margarita Ivanova, Anastasija Kapitonova, Marija Skangale un Madlēna Meistere.  

LDz apsveic uzvarētājus, kā arī no sirds pateicas visiem bērniem un jauniešiem par radošumu, atsaucību, radītajiem mākslas darbiem!

Vienlaikus LDz aicina ikvienu doties nedaudz biedējošā, bet tajā pašā laikā aizraujošā darbu apskates ceļojumā mājas lapā www.dzirdiredzidzivo.lv un pārliecināties, ka fantāzijai nav robežu: www.dzirdiredzidzivo.lv/lv/zimejumu-konkurss-virtuala-izstade

LDz ar konkursa uzvarētājiem sazināsies personīgi, lai vienotos par dalību animācijas filmas tapšanas aizkulisēs un LDz pārsteiguma balvu saņemšanu.

Kā liecina LDz apkopotā statistika, vairums nelaimes gadījumu uz dzelzceļa notiek pārgalvības vai neuzmanības dēļ. Pērn uz dzelzceļa dzīvību zaudēja 20 cilvēki, bet šī gada pirmajos mēnešos – četri. Viedierīču lietošana, mūzikas klausīšanās austiņās, neapdomīga elektroskrejriteņu izmantošana ir vien dažas no bērniem un jauniešiem, un pat pieaugušajiem, tik iecienītām nodarbēm, kas var būt bīstamas. Tās, atrodoties dzelzceļa tuvumā, diemžēl ievērojami apgrūtina uztveri, iespējamo risku novērtēšanu un mēdz būt par iemeslu tam, kāpēc notiek negadījumi.

LDz aicina sekot līdzi aktuālajai drošības informācijai mājas lapā www.dzirdiredzidzivo.lv un sociālajos tīklos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI