DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Tiešsaistes diskusijā pārrunās valsts pārvaldes un jaunuzņēmumu sadarbības potenciālu digitālajā jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lai veicinātu valsts pārvaldes un jaunuzņēmumu vides sadarbību, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) konferences “Techchill” ietvaros 26. aprīlī plkst. 12.30 aicina uz pasākumu “Latvia Level Up! Government and Startups for Better Services”. Tajā jaunuzņēmumu pārstāvji un eksperti no Latvijas un Lietuvas dalīsies pieredzē un meklēs atbildes, kā apzināt sabiedrības vajadzības, nepalaist garām īsto brīdi jaunu digitālo risinājumu ieviešanai un stiprināt partnerības starp jaunuzņēmumiem un valsts sektoru.

Pasākums notiks angļu valodā un plānots divās daļās: katrā no tām paredzētas trīs pieredzes stāstu prezentācijas, kurām sekos ekspertu paneļdiskusija par valsts pārvaldes un privātā sektora sadarbības iespējām un izaicinājumiem. Ikvienam interesentam būs iespējams vērot pasākumu tiešsaistē Latvija.lv Facebook lapā vai šeit.

Pasākums ikvienam interesentam ar iepriekšēju reģistrāciju pieejams arī klātienē. Vietu skaits ierobežots.

“Mūsu mērķis ir veicināt izpratni par valsts pārvaldes un jaunuzņēmumu sadarbības pamatprincipiem un veidot priekšstatu par to, cik liels potenciāls ir kopīgai ideju īstenošanai, atgādinot, ka līdzās privātajam sektoram arī valsts pārvalde ir spēcīgs spēlētājs digitālās transformācijas jomā. Abu sektoru partnerība var ne vien veicināt esošo digitālo pakalpojumu grozu, bet arī radīt jaunus risinājumus, kas efektivizētu valsts pārvaldes darbu un iedzīvotāju iespējas. Ceram, ka šis pasākums iedvesmos nozares pārstāvjus un jaunuzņēmumus sarunāties, meklēt kopīgos starta punktus un sadarboties ceļā uz lieliem mērķiem digitālajā vidē,” saka VARAM valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols.

Pasākuma programma

  • Plkst. 12.30–13.30 Tehnoloģiju kopienas spēks (The Power of Tech Community)

Ar prezentācijām uzstāsies Ģirts Bērziņš, “Swedbank” digitālās inovācijas un stratēģijas vadītājs; Georgs Vardanjans, programmatūras izstrādes uzņēmuma “Sorsera” valdes priekšsēdētājs un līdzdibinātājs un Līva Pērkone, inovāciju pārvaldības uzņēmuma “Helve” vadošā partnere. Uz diskusiju viņiem pievienosies elektroniskās maksājumu sistēmas lietotnes “Mobilly” valdes priekšsēdētājs Ģirts Slaviņš un Nacionālā veselības dienesta direktors Āris Kasparāns un un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols..

  • Plkst. 14.00 – 15.00 Inovāciju ekosistēmas izveide – valsts pārvaldes un jaunuzņēmumu tikšanās (Designing Ecocystem of Innovation – Government and Start-up meet up)

Ar prezentācijām uzstāsies Arūnė Matelytė (Arune Matelaite), Lietuvas Inovāciju aģentūras GovTech Lab līdzdibinātāja un Emil Syundyukov (Emils Sjundjukovs), medicīnas tehnoloģiju jaunuzņēmuma “Longenesis” dibinātājs. Uz diskusiju viņiem pievienosies Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Raimonds Lapiņš un “Liepājas Digitālo inovāciju parka” vadītāja Agate Ambulte.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI