DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas Mežu fonds veicinās klimatneitralitāti, piesaistīs starptautisko finansējumu un sadarbosies ar nevalstiskajām organizācijām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2023.gada aprīlī SIA “Rīgas meži” ir nodibinājusi un Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā ir reģistrēts nodibinājums “Rīgas mežu fonds”. Tas izveidots, lai sekmētu noteiktu mērķu sasniegšanu klimatneitralitātes un vides aizsardzības jomās. Piemēram, palielināt CO2 piesaisti, veicināt ekosistēmu dabiskā stāvokļa atjaunošanu, piesaistīt finansējumu, atbalstīt zinātnes, pētniecības, izglītības un inovāciju projektus, uzlabot vides kvalitāti un mežu pieejamību rekreācijai, kā arī veicināt sabiedrības iesaisti ar vidi saistītu jautājumu aktualizēšanā.

“Rīgas mežiem”, kā pašvaldības kapitālsabiedrībai, ir ierobežotas iespējas iesaistīties dažādās vides aizsardzības un klimatneitralitātes mērķus sasniegšanu veicinošās aktivitātēs un projektos. Tie savukārt ir pieejami nevalstiskajām organizācijām, tajā skaitā nodibinājumiem.

“Rīgas mežu fonds” kā pirmo izaicinājumu ir noteicis sadarbību ar sabiedriskā labuma organizācijām vides aizsardzības jomā, īpašu akcentu liekot uz pasākumiem, kas nodrošinās papildus siltumnīcefekta izraisošu gāzu (SEG) emisiju piesaisti. Piemēram, jaunu mežaudžu stādīšana vietās, kur mežs nav bijis vismaz 20 gadus, tādējādi nodrošinot CO2 emisiju piesaisti un uzkrāšanu.

Tāpat plānots piedalīties starptautisko finanšu instrumentu atbalstītos projektos klimatneitralitātes un vides aizsardzības pasākumu īstenošanai, kuros dalība paredzēta nevalstiskajām organizācijām.  

Sabiedrībā aizvien populārākas kļūst brīvprātīgo talkas. Iedzīvotāju aktīva dalība savas apkārtējās vides sakopšanā veicina viņu piederības sajūtu attiecīgajai kopienai. Tāpat tas iepazīstina iedzīvotājus ar norisēm dabā un vidē, to saudzēšanas nepieciešamību, kā arī uzlabo apkārtējās vides apstākļus. Tādēļ fonds, izmantojot tā tiesības organizēt brīvprātīgo darbu, ir paredzējis rīkot talkas un līdzīgas iedzīvotāju iesaistes aktivitātes.

“Rīgas mežu fonda” dibināšanas un darbības mērķi ir saderīgi ar fonda dibinātājam – “Rīgas mežiem”, izvirzīto stratēģisko mērķi par ilgtspējīgu pašvaldības īpašumā esošo dabas teritoriju apsaimniekošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI