DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks Zemessardzes 32. kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības

FOTO: Armīns Janiks, Aizsardzības ministrija

No 22. līdz 23. aprīlim Rēzeknes novada teritorijā norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes 32. kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības, lai uzturētu un pilnveidot vienības kaujas spējas.

Mācību laikā notiks īslaicīga karavīru un zemessargu izvēršanās apvidū, kā arī militārā transporta pārvietošanās pa koplietošanas un piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem Rēzeknes pilsētas un novada apkārtnē.

Līdztekus minētajām aktivitātēm, Zemessardzes 32.kājnieku bataljona bāzes apkārtnē Rēzeknē zemessargi un karavīri nodrošinās pastiprinātu bāzes apsardzi, ierīkos kontrolposteņus un veiks patrulēšanas uzdevumus.

Scenārija izpildes procesā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi (izņemot Rēzeknes valstspilsētas teritoriju), kas rada troksni, bet nekādā veidā neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Rēzeknes valstspilsētas un novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts nacionālās un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju.

Rēzeknes un Ludzas novada iedzīvotāji aicināti pievienoties Zemessardzes 32. kājnieku bataljonam, zvanot uz tālruņa numuru 1811. Plašāka informācija – www.esizemessargs.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI