DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ar plašu uzņēmēju delegāciju apmeklē Ganu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2023. gada 17. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar uzņēmēju delegāciju apmeklēja Akru, Ganu. Vizītes laikā ārlietu ministrs tikās ar Ganas prezidentu Nanu Akufo-Addo (Nana Akufo-Addo) un ārlietu ministri Šērliju Ajorkoru-Botčveju (Shirley Ayorkor Botchwey), kā arī atklāja otro Latvijas un Ganas biznesa forumu.

Tiekoties ar Ganas prezidentu un ārlietu ministri, E. Rinkēvičs uzsvēra Latvijas apņemšanos intensificēt dialogu un padziļināt sadarbību ar Āfrikas valstīm, to skaitā Ganu. "Šī brīža ģeopolitiskajā situācijā ir jāstiprina partnerības ar līdzīgi domājošām valstīm. Latvija augstu vērtē Ganas skaidro pozīciju, iestājoties pret Krievijas agresiju Ukrainā un paužot atbalstu Ukrainas suverenitātei, teritoriālajai nedalāmībai. Latvijai un Ganai ir svarīgi sadarboties starptautiskajās organizācijās, lai kopīgi cīnītos ar reģionālajiem un globālajiem izaicinājumiem," norādīja ārlietu ministrs. E. Rinkēvičs arī atzīmēja, ka jāattīsta un jāpadziļina sadarbība ekonomikas, izglītības un zinātnes jomās.

Ar Ganas amatpersonām pārrunājot ekonomiskās sadarbības padziļināšanu un atklājot otro Latvijas un Ganas biznesa forumu, E. Rinkēvičs atzīmēja pieaugošo Latvijas uzņēmēju interesi attīstīt sadarbību. "Esmu gandarīts, ka Ganā ieradusies plaša Latvijas uzņēmēju delegācija, kurā ir informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, izglītības, zinātnes, pētniecības un inovāciju, kā arī  kokrūpniecības, ķīmiskās rūpniecības sektora pārstāvji. Tas liecina par patiesu interesi izvērst sadarbību un īstenot kopīgus projektus.  Vairāki Latvijas uzņēmumi jau aktīvi darbojas Ganā, bet citi, īpaši informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, redz sadarbības potenciālu. Latvijas valdība un Ārlietu ministrija turpinās atbalstu ekonomisko sakaru padziļināšanai ar Ganu," uzsvēra ministrs. E. Rinkēvičs arī pauda gandarījumu par Latvijas pārstāvju kvalitatīvo piedāvājumu un Ganas uzņēmēju aktīvo līdzdalību biznesa forumā.

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Rīgas Tehniskā universitātes un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes vizītes laikā noslēgtos saprašanās memorandus ar Ganas Enerģētikas un dabas resursu universitāti, kas veicinās sadarbību un studentu apmaiņu starp universitātēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI