DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Iepazīstinās ar Rīgas vasaras kultūras programmu un gatavību XVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien, 13. aprīlī uzklausīs divus nozīmīgus ziņojumus - par 2023. gada Rīgas vasaras kultūras programmas sagatavošanu un par Rīgas līdzdalību XVII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XVII Deju svētku sagatavošanā un norisē.

“Abi ziņojumi iezīmē nozīmīgu paveikto un vēl priekšā stāvošo darbu Rīgai tuvākajos mēnešos, lai iepriecinātu gan rīdziniekus, gan pašmāju un ārvalstu viesus ne tikai centrā, bet arī apkaimēs,” uzsver komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina.

Komitejas sēdē tiks sniegs ziņojums par 2023. gada Rīgas vasaras kultūras programmas sagatavošanu un norisi. Būs iespēja iepazīties ar daudzveidīgo pasākumu programmu, kas paredzēta divu mēnešu garumā no 10. jūlija līdz 1. septembrim, kuras gaitā augustā atzīmēsim arī Rīgas dzimšanas dienu. Programma plānota pēc 2022. gadā aizsāktās “Rīgas drosmes un prieka vasaras” koncepcijas.

Komitejas sēdē deputāti un klātesošie tiks iepazīstināti ar Rīgas kā Dziesmu svētku un XVII Deju svētku organizētāja – Latvijas Nacionālā kultūras centra - stratēģiskā partnera līdzdalības pasākumiem svētku sagatavošanā un norisē, ieskicēti dalībnieki un iesaistītie svētkos no Rīgas pašvaldības amatiermākslas kolektīviem, kā arī pašvaldības institūcijām, un tiks sniegta informācija par to, kā plānota svētku norise Rīgā.

Komitejas sēdē ceturtdien arī lems par komisijas izveidošanu līdzfinansējuma piešķiršanai citu kultūras un mākslas pasākumu īstenošanai un izskatīs vairāku Rīgas skolu nolikumus. Komitejas sēdei varēs sekot līdzi tiešraidē mājaslapā riga.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI