DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

No 17. aprīļa tiks veiktas izmaiņas 49. autobusa maršrutā

No 17. aprīļa 49. autobusa maršruts virzienā uz Sarkandaugavu tiek pagarināts līdz jaunizveidotajai pieturvietai “Daudersala” Tvaika un Sliežu ielas krustojumā. Savukārt virzienā uz Ķengaragu 49. autobuss turpmāk kursēs līdz Višķu ielai. Minētās izmaiņas uzlabos gan 49. autobusa maršruta drošību, gan mazinās maršrutu dublēšanos. No 17. aprīļa mainīts arī pieturvietas “MAN TESS” nosaukums uz “Aldaris”, tādējādi abu kustības virzienu netālu esošo pieturu nosaukumi būs vienādi un sniegs vienotu priekšstatu par pieturu atrašanās vietu.

Līdz ar 49. autobusa maršruta pagarināšanu virzienā uz Sarkandaugavu līdz jaunizveidotajai pieturvietai tiks uzlabota 49. autobusa maršruta pieejamība Tvaika ielas un Sliežu ielas krustojuma apkārtnes daudzstāvu dzīvojamo ēku iedzīvotājiem.

Tāpat Sarkandaugavas apkārtnē tik mainīts 49. autobusa maršruta pieturvietas  “MAN TESS” nosaukums uz pieturvietu “Aldaris”, tādējādi abu kustības virzienu netālu esošo pieturu nosaukumi būtu vienādi un sniegs vienotu priekšstatu par pieturu atrašanās vietu.

Izmaiņas tiks veiktas arī 49. autobusa maršrutā virzienā uz Ķengaragu, organizējot maršruta kustību līdz Višķu ielai. Minētās izmaiņas uzlabos kopējo satiksmes drošību un 49. autobusa maršruta pasažieru drošību, jo patlaban izbraucot no Rumbulas galapunkta autobusiem jāšķērso abu virzienu brauktuve Maskavas ielā (4 joslas), kas ir augstas bīstamības manevrs un dēļ satiksmes intensitātes bieži izraisa avārijas situācijas, papildus tam arī radot kavējumus maršrutā, jo gaidot iespēju izbraukt tiek pavadītas vairākas minūtes.

Posmā no Dzelzavas ielas un Stirnu ielas krustojuma līdz Rumbulai 49. autobusa maršruts dublējas ar 15. un 31. autobusa maršrutu, attiecīgi pasažieriem, kuri pārvietojas ar 49. autobusa maršrutu no Rumbulas līdz Dzelzavas un Stirnu ielas krustojumam joprojām saglabāsies iespēja sasniegt vēlamo galamērķi bez pārsēšanās.

Savukārt pasažieri no 49. autobusa maršruta posmā no Sarkandaugavas līdz Dzelzavas un Stirnu ielas krustojumam, kuru galamērķis ir Maskavas ielā, posmā pēc krustojuma ar Višķu ielu, varēs nokļūt ar vienu pārsēšanos bez papildus izdevumiem, jo līdz ar veiktajām izmaiņām biļešu klāstā, papildus izdevumi saistībā ar pārsēšanos netiks radīti.

Tāpat tiek veiktas izmaiņas 5. tramvaja pieturu nosaukumos, kas izvietotas Tvaika un Sliežu ielas krustojuma tuvumā, pie jaunā 49. autobusa maršruta galapunkta. Lai visām blakus esošajām pieturām būtu vienāds nosaukums, 5. tramvaja maršruta pietura “Tvaika iela” (abos kustības virzienos) tiks pārdēvēta par “Daudersala”.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtīt e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI