DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu par psihotropo vielu realizāciju Liepājā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par psihotropo vielu glabāšanu un realizāciju – kāds liepājnieks sev paredzētos recepšu medikamentus pārdeva personai, kura tos glabāja ar mērķi realizēt.

Pagājušā gada augustā Valsts policijas amatpersonas aizturēja trīs personas par psihotropo vielu glabāšanu un realizāciju. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas veica kratīšanu personu īpašumos un vienā no tiem atrada naudu, kura, visticamāk, iegūta, tirgojot psihotropās vielas. Savukārt pie viena no vīriešiem atrastas 100 tabletes, kas satur fenazepāmu.

Izmeklēšanā noskaidrots, liepājnieks ar savu dzīvesbiedri sev lietošanai paredzētos recepšu medikamentus oriģinālajā iepakojumā pārdeva tālāk citai personai, lai iegūtu finansiālu labumu. Savukārt pircējs šīs tabletes glabāja ar mērķi tālāk realizēt. Visi aizdomās turētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par cita veida likumpārkāpumiem un uz izmeklēšanas laiku viņiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekli

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, realizācijas nolūkā un par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI