DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
7
7

Nepieciešams iegādāties sezonas kartes 2023./2024. gada medību sezonai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

2023. gada 1. aprīlī sākas 2023./2024. gada medību sezona, kurai medniekiem jāiegādājas jaunas sezonas kartes. Dienests atgādina, ka medīšana bez mednieka sezonas kartes ir atzīstama par nelikumīgām medībām.

Mednieka sezonas karte ir digitāls ieraksts Meža valsts reģistrā, un to nav nepieciešams izdrukāt kā fizisku dokumentu. Sezonas karti ērtāk pieteikt tiešsaistē Meža valsts reģistrā. Tās saņemšanai ir jāsamaksā valsts nodeva 30,00 EUR apmērā, ko pēc pieteikšanas var izdarīt turpat tiešsaistē. Ir iespējams saņemt atvieglojumu par mednieka sezonas kartes saņemšanu, maksājot valsts nodevu 15,00 EUR apmērā. Sezonas karti tiešsaistē iespējams iegādāties ne tikai sev, bet arī citiem medniekiem.

“Aizvadītā medību sezona bija pirmā, kad sezonas kartes bija pieejamas tikai kā digitāli ieraksti, un mednieki aktīvi izmantoja tehnoloģiju sniegtās priekšrocības. 2022./2023. gada medību sezonā 75 % mednieku sezonas kartes pieteica un apmaksāja tiešsaistē, kas ir ļoti labs sākotnējais rādītājs,” informē Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis.

Informācija par to, kā pieteikt un apmaksāt mednieka sezonas karti Meža valsts reģistrā, pieejama Valsts meža dienesta mājas lapas Medību sadaļā.  

Tāpat dienests atgādina, ka no 2023. gada 1. aprīļa stājas spēkā Valsts meža dienesta rīkojums, kas nosaka jaunu kārtību mežacūku medībām. Nomedītās mežacūkas medniekiem būs jāreģistrē mobilajā lietotnē “Mednis”, izmantojot digitālus marķieru numurus. Papildus informācija par nomedīto un ievainoto mežacūku reģistrēšanu lietotnē “Mednis” arī pieejama Valsts meža dienesta mājas lapā.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI