DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Svētdien “Mežaparkā” notiks piektā RĪGAS MEŽU Pavasara putnu būrīšu talka

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 2023.gada 26.martā, plkst. 11.00 kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks” notiks Pavasara putnu būrīšu izgatavošanas un uzstādīšanas talka. Šādi tiek turpinātas “Rīgas mežu” Vides izglītības programmas pavasara aktivitātes.

Šoreiz talka tiek rīkota sadarbībā ar Mežaparka Attīstības biedrību un citiem aktīviem apkaimes iedzīvotājiem. Pasākums notiks “Rīgas mežu” daļas “Dārzi un parki” apsaimniekotajā kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks” (norises vieta: https://ej.uz/3ufh). Talkas laikā paredzēta filmēšana un fotografēšana.

Pasākumā “Rīgas meži” Vides izglītības programmas speciālisti pastāstīs un parādīs, kas jāņem vērā, pirms ligzdošanas sezona gan apkopjot esošos būrīšus, gan jo īpaši – izgatavojot un uzstādot jaunas putnu mājas, lai lidotāji tajās var ērti iekļūt, droši justies un pienācīgi rūpēties par pēcnācējiem.

Mežaparka Attīstības biedrība jau otro gadu iesaistās “Rīgas mežu” organizētajā Pavasara putnu būrīšu talkā. Tās valdes priekšsēdētājs Kaspars Gailītis atzīst: “Šādi pasākumi apkaimēs ir lieliska iespēja satikties tuvākiem un tālākiem kaimiņiem. Tāpat tā ir iespēja iesaistīties rīdziniekiem un “Mežaparka” apmeklētājiem kopumā un pārliecināties, ka dažādi noderīgi un interesanti pasākumi notiek ne tikai pilsētas centrā. Mums ļoti patika pērnā gada talka – draudzīga atmosfēra, patiesi ieinteresēti “Rīgas mežu” pārstāvji. Turklāt vēl iespēja apgūt praktiski noderīgas lietas”

Šajā sezonā šī ir jau piektā putnu būrīšu talka, kurā uzņēmums “Rīgas meži” iesaista iedzīvotājus. Pamatā visas talkas notiek uzņēmuma teritorijās vai to tuvumā.

Šogad ir ieplānotas septiņas Pavasara putnu būrīšu talkas, četras jau ir notikušas. Pirmā talka notika 22.februārī, Rīgas 5.pamatskolā – attīstības centrā, Šmerļa meža rajonā. Otrais pasākums notika 2.martā Valdemāra pamatskolā, Jumpravā, kur speciālās izglītības programmas skolēni izgatavoja ap 50 jauno putnu mājiņu. Trešā putnu būrīšu talka norisinājās 5.martā Juglas mežā, piedaloties Juglas Attīstības biedrības un Latvijas Neredzīgo biedrības pārstāvjiem. Ceturtais pasākums bija 19.martā Dārziņu apkaimē, V.Kudojara parkā, sadarbībā ar Rīgas Dārziņu iedzīvotāju biedrības pārstāvjiem.

“Rīgas Meži” aicina iedzīvotājus rūpēties par pašu izliktajiem putnu būrīšiem, regulāri tos tīrīt un salabot!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI