DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs pieņem jaunos Austrijas un Čīles vēstniekus

2023. gada 20. martā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs akreditācijas vizītē pieņēma Austrijas Republikas nerezidējošo vēstnieci Bernadeti Klešu (Bernadette Klösch) un Čīles Republikas nerezidējošo vēstnieku Tukapelu Fransisko Himenesu-Fuentesu (Tucapel Francisco Jiménez Fuentes).

Sarunā ar Austrijas vēstnieci A. Pelšs atzinīgi novērtēja abu valstu draudzīgās attiecības un sadarbību divpusēji, Eiropas Savienības līmenī, kā arī starptautiskajās organizācijās. Ņemot vērā, ka Austrijas vēstniece nerezidē Latvijā, valsts sekretārs izteica cerību par pilna laika rezidējošās vēstniecības darba atsākšanu nākotnē.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka Latviju un Austriju vieno uzticama partnerība un sadarbības potenciāls drošības un aizsardzības, enerģētikas, jauno tehnoloģiju un informāciju tehnoloģiju jomās. Austrijas vēstniece pauda apņēmību savas kadences laikā veicināt Latvijas un Austrijas attiecības, jo īpaši valstu ekonomisko sadarbību.

Valsts sekretārs sarunā iezīmēja Latvijas sniegto atbalstu Ukrainai, kā arī iesaisti jau esošajos mehānismos, lai sauktu Krieviju pie atbildības.

Valsts sekretārs un Čīles vēstnieks tiekoties uzsvēra, ka jāstiprina divpusējās attiecības, tostarp ekonomiskā sadarbība, jo īpaši informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā. A. Pelšs uzsvēra, ka nozīmīgs instruments dialoga paplašināšanai starp Latviju un Čīli ir politiskās konsultācijas. Ņemot vērā, ka iepriekšējā tikšanās notika Santjago 2018. gadā, valsts sekretārs uzaicināja Čīles kolēģus uz politiskajām konsultācijām Rīgā. 

A. Pelšs novērtēja Čīles sniegto atbalstu Ukrainai ANO formātā, akcentējot, ka atbalsts Ukrainai nedrīkst apsīkt.

Austrijas vēstniece rezidē Vīnē, Austrijā, Čīles vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

Vēstnieku akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita plānota 2023. gada 21. martā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI