DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Izstrādās priekšlikumus veselības aprūpes nozares finansēšanas modelim

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sagatavotu priekšlikumus veselības aprūpes nozares finansēšanas modelim, Veselības ministrija veidos darba grupu kopā ar darba devējiem un nozares ekspertiem, par to ceturtdien, 16. martā, vienojās Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakšpadomes (darba devēju pusē) dalībnieki un Veselības ministrijas pārstāvji.

“Modelim ir jābūt ilgtspējīgam, stabilam, sistēmiskam un prognozējamam, turklāt tādam, kas garantē sasniegt izcilību veselības aprūpē,” pauž veselības ministre Līga Meņģelsone.

“Mums ir jāatrod optimālākais veids, kā mēs finansējam veselības aprūpi. Viens no variantiem ir palielināt finansējumu, kas veselības aprūpei tiek novirzīts no valsts sociālās apdrošināšanās obligātajām iemaksām. Pašlaik tas ir 1%. Vēl viena izvēle varētu būt Igaunijas valsts veselības apdrošināšanas fonda scenārijs. Tāpēc veidosim ekspertu un speciālistu darba grupu, lai izvērtētu labāko, Latvijas sistēmai atbilstošāko veselības aprūpes finansēšanas modeli.”

NTSP ir nacionālā līmeņa trīspusējā sociālā dialoga institūcija, kurā kā sociālie partneri darbojas valdības, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) deleģētie pārstāvji. NTSP darbojas desmit apakšpadomes, viena no kurām ir veselības aprūpes nozares jautājumos. Darba devēju intereses NTSP pārstāv LDDK.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI